אוסטאונקרוסיס

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

31/12/2005 | 18:17 | מאת: ליליהבן

שלום לרופאים אני מטופלת בארדיה מזה כשנתיים וחצי עקב סרטן השד עם גרורות בעצמות. לאחרונה התפתחו לי דלקות חניכיים חמורות מאוד, ונאמר לי שיש קשר בין התרופה להרס בחניכיים. משיטוטי באינטרנט הבנתי שיש תופעה הקרוייה osteonecrosis. איך אפשר להבחין בין סתם דלקת לתופעה? מהם הסימפטומים? תודה ליליהבן

11/01/2006 | 11:48 | מאת:

שלום רב לאחרונה דווחו כמה מקרים בודדים בספרות העולמית על תופעה של אוסאונקרוזיז (נקרוזה של העצם) לאחר טיפול כירורגי במשתמשים בתרופה ממשפחה זו. ממליץ על בדיקה אצל רופא מומחה לחניכיים באזור מגורייך.