נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

03/01/2004 | 23:53 | מאת: נעמי

אני בת 35.גרה באילת.יש לי נסיגת חניכיים בלסת התחתונה מזה זמן מה.בקופת חולים אמרו לי שאני חייבת לעבור ניתוח.אני סובלת הרבה שנים מבעיות בשיניים.אני יפסקתי לטפל בשיניים דרך קופת חולים ופניתי ליעוץ עצל רופא שיניים פרטי שהוא חבר ביסתדרות רופא שיניים ונחשב להכי טוב בתחום.הוא אמר לי שהמצב שלי ניתן לטיפול על ידי הקצעת שורשים וניקוי עמוק.הוא טוען שאם הנסיגה היא פחות מ4 מילימטר אפשר ליסתדר בלי ניתוח ו אין חשש שהשיניים יפלו.הפיתרון היחידי לנסיגת חניכיים הוא ניתוח?או שקיימים עוד טיפולים?מצפה לתשובה.תודה.נעמי

20/01/2004 | 22:19 | מאת:

נעמי שלום, קיימים טיפולים רבים למחלות חניכיים, והפיתרון של ניתוח צריך להילקח בחשבון לרוב לאחר "הכנה ראשונית" שכוללת הדרכה בגהות הפה סילוק אבנית והקצעות שורשים. אם הכיסים לאחר "הכנה ראשונית" קטנים מ-4 מ"מ לרוב אין מנתחים, אלא אם ישנה בעיה נוספת.