הוצאת תפרים לאחר ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

10/07/2005 | 10:19 | מאת: מיקי

עשיתי ניתוח חניכיים בצד הקדמי של הפה והסייעת של הרופא אמרה לי לבוא אחרי שבוע אצל כל רופא להוציא את התפרים. הפקידה בקבלה אמרה שרצוי לבוא למומחה חניכיים שעשה לי את הניתוח בכדי להוריד את התפרים ולעשות בדיקה. התור אליו זה רק לעוד שבועיים בדיוק כשאני לוקחת חופש לצפון. מה לעשות? האם גם רופא רגיל יכול להוציא תפרים ורק בעוד חודש אני אבוא לבקר את המומחה? האם זה הגיוני גם שהחניכיים והפפילה יהיו יותר גבוהות לאחר ניתוח וכתוצאה מכך גם נראה שיש יותר רווח בין השיניים הקידמיות?

13/07/2005 | 09:22 | מאת:

שלום רב רצוי שהרופא שעשה את הניתוח יוריד גם את התפרים אבל כל רופא יכול להוריד אותן. במידה ומדובר בניתוח מטלית רגיל ואין תופעות מיוחדות ניתן לדעתי לדחות את הבדיקה אצל המומחה ולבדוק אחרי כחודש. חופשה נעימה.

13/07/2005 | 10:46 | מאת: מיקי

מה זה ניתוח מטלית רגיל? ועוד שאלה. האם זה נורמלי שאחרי ניתוח החניכיים פתאום החניכיים עלו למעלה נסוגו והפפילה שהיתה לי הצטמקה או גם עלתה למעלה? יכול להיות שהוא חתך חלק נגוע (אדום) מהחניכיים? השיניים מקדימה נראות יותר גדולות והרווח גדול יותר. זה טוב או לא טוב?