הקשר בין מחלות חניכיים והתקפי לב

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

08/06/2005 | 13:57 | מאת: עופר גולן

לאחרונה קראתי מחקרים על הקשר שבין דלקת בחניכיים להתקפי לב. יש לי מספר שאלות: 1) רציתי לשאול מה בדיוק הקשר. 2) מהם היתרונות והחסרונות של המוצרים השונים המשווקים 3) האם חומרים המכילים פלואוריד בטוחים לשימוש.

15/06/2005 | 10:10 | מאת:

עופר שלום 1. מחקרים המתפרסמים בשנים האחרונות מצביעים על קשר בין מחלות חניכיים (שהם מחלות זיהומיות בעיקרן עם מספר רב של חיידקים מסוגים שונים) ובין טרשת עורקים, ובין גורמים שונים (LPS, C-reactive protein etc) המשפיעים על המחלות הקרדיווסקולריות. 2.אני לא יודע על אלו מוצרים אתה מדבר אבל הדרך לטפל נכון היא לטפל בגורם והוא מחלת החניכיים. אני ממליץ על בדיקה אצל מומחה לחניכיים ובמידת הצורך גם לטפל. 3. החומרים המכילים פלואוריד בטוחים לשימוש באינדיקציות שלהם נועדו כפי שמוכיחות עשרות שנות מחקר וטיפול.

15/06/2005 | 20:48 | מאת: עופר גולן

קראתי על מוצר שנקרא 'אוקסיפרש', במאמר נכתב שמוצר זה נבדל משאר המוצרים המוצעים בשוק במרכיב הפעיל שבו- אוקסיג'ן (לדעצי זהו שמו המסחרי). האם יש אמת בפרסום ומוצר זה שונה באופן מהותי מהאחרים?