הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

27/02/2005 | 12:16 | מאת: יסמין

יש לי נסיגת חניכיים ודלקת מידי פעם בחניכיים. האם מוצדק במקרה זה לעשות הקצעת שורשים? האם הקצעת שורשים יכולה לגרום לנסיגה? דלקת? תופעות לואי כלשהן?

23/03/2005 | 12:02 | מאת:

יסמין שלום מומלץ שתהיי מאובחנת ומטופלת ע"י מומחה לחניכיים לטיפול רציני במחלה. הטיפול הראשוני במחלת חניכיים הוא הדרכה בגהות הפה עם סילוק אבנית ע"י סקלינג והקצעות שורשים. ההקצעות יכולות לגרום לנסיגה של החניכיים אך לעיתים אין דרך להמנע מכך ועדיף שיניים ארוכות יותר ובריאות מאשר שלא יהיו שיניים כלל(במידה ולא מטפלים).