מספר שאלות לגבי שתל בשן מספר 36.

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

15/01/2005 | 15:59 | מאת: ליאור.ר

שלום פרופ' אלי, לפני למעלה משנתיים עברתי טיפול שכלל מבנה בשן 36. עם כתר זמני. בין המבנה לכתר הקבוע עברתי לצערי ת.ד. שהוגדתי לאחריה עם פגיעה רב מערכתית (ללא פגיעה בשיניים). אף אחד לא הודיע לי את הזמן המרבי שאמור להישאר כתר זמני. עברה שנה וארבעה חודשים ונפל הכתר הזמני. בנתיים עברתי ל "צ...". חזרתי למרפאה הפרטית שעשתה לי את המבנה הם ביצעו עוד כתר זמני... נפל לאחר חודש (הפעם לא השקיעו כמו בפעם הראשונה). בגלל בעיות אישיות לא יכולתי להשקיע בכתר הקבוע. ככלל לא אמרו במרפאה הפרטית מה הסיכונים ללא כתר ולכן נשארתי עם מבנה בלבד כאשר מדי פעם האוכל נשאר בין רווח הכתר לשיניים הצמודות. ב"צ" החליטו להמליץ לבצע כתר קבוע על חשבונם... הגעתי למרפאה לפני כחודשיים (כשמונה חודשים ללא כתר - אלא רק עם מבנה). בנתיים בדקו אותי ומצאו בצילום שיש משהו לא בסדר ושלחו אותי לשיננית ומשם לרופא שמטפלת בטיפול שורש... בדיון שנערך בינה לבין רופאת שיניים נוספת (שניהן מומחיות) הוחלט שייתכן ויש סדק בשורש השן (לא בטוח - אל אף צילום הרנטגן האיכותי). הם ציינו אם עברתי טיפול שורש בשן בשנתיים האחרונות ואמרתי שאני לא זוכר אבל בטוח לא בשנתיים האחרונות כי לא נגעו לי בשיניים בשנתיים האחרונות למעט מבנה זמני נוסף שעשו לפניי שמונה-תשעה חודשים. מצאו איזה חלל שם... אשר ראו אותו בדיעבד גם בתצלומים לפני שמונה חודשים. אני לא זוכר שקיבלתי מכה בשיניים בחודשים האחרונים. כתב מנהל המחלקה לשיקום הפה בתל השומר - "לאחר בדיקה התברר שהשן למעשה מיועדת לעקירה" (שן טוחנת אחורית - הכוונה ל-36). במידה ויהיה מעוניין בהשלמת החוסר הטיפול המומלץ הוא שתל. הוסבר שזה לא כלול בסל הטיפולים. לאחר בקשה מיוחדת ממישהו בכיר יותר נאמר "לצערי אינני יכול לאשר ביצוע שתל להשלמת שן 36, מה גם שייתכן וכלל לא הכרחי להשלים שן זו"... שאלתי אם כן האם נחוץ שתל ומה הנזקים בהשארת המבנה הקיים. אני לא מעוניין להישאר בלי שן כי נראה לי שזה יציק לי לאכול מאכלים. מה גם שזה לא יאה. כמו כן הבנתי שגשר לא בריא כי משייפים שיניים אחרות וזה יכול לעוות הסימטריה בסגירת הפה. כמו כן לא בטוח שזה יחזיק הרבה זמן (10 שנים). מה אם טיפול נסיוני.... שמעתי שבארה"ב הצליחו לגדל שיניים בעכברים ועכשיו זה עובר לבני אדם (על-ידי השתלת מח עצם מהיד). כיצד אני יכול להשתתף בניסוי הזה... והאם הוא נערך גם בארץ? האם עדיף להשאיר את המבנה או לעקור את השן? האם עדיף לטפל לאחר עקירה? האם יש סיכונים בכל זה? הערה מצאו לי נטייה לדימום קל... אך כל הפקטורים בסדר גמור רק cpa average size משהו נסיוני בשיבא תל השומר ... הראה משהו לא בסדר... בכל אופן אין לי נטייה לדימום אלא הופיעו שטפי דם ספונטינים לפני כמעט שנה ונעלמו לאחר שבועיים. אציין שבבדיקת החניכיים רק באזור של שן 36 נמצא ה"בור" הזה... אודה למענה לשאלות שנשאלו. בברכה, ליאור ר.

16/02/2005 | 13:32 | מאת:

ליאור שלום במידה ומדובר בסדק מומלץ לעקור את השן כיוון שהיא יכולה לגרום לאובדן עצם שחשוב להשתלה. מומלץ להמתין מספר שבועות לאחר העקירה ולבצע שתל וכתר בודד כך שלא תפגע בשיניים הסמוכות.

19/02/2005 | 16:10 | מאת: ליאור.ר

שלום פרופ' אלי מכטיי, מצאו "כיס" ולא "בור". עוד לא עקרתי את השן. בכל מקרה הייתי מעוניין לברר מה סדר הגודל של עלות כל הטיפול בהשתלת שן מספר 36. (לא כולל עקירה שתעשה ב"צ") במכון אצלכם בחיפה. אם אני ב"צ..." כמו כן מה משך זמן הטיפול (בכמה מפגשים מדובר ולאורך תקופה של כמה חודשים?). התוכל לציין אילו שתלים מבוצעים, מה מומלץ ומחיר כל אחד... (במידה וכל שתל דורש גם כתר ... האם תוכל לציין אילו כתרים קיימים, מה מומלץ, מה משך זמן החיים של כל כתר,, מה אחוזי ההצלחה וכמובן סדר גודל של המחיר של כל כתר וכן של כל שתל). תודה מראש, ליאור.ר.