גרידת חניכיים - מתי?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

21/12/2004 | 18:17 | מאת: יואב

שלום רב, בעקבות דימום בפה פניתי לרופא חניכיים. לאחר בדיקה וצילום סטטוס הרופא אמר שיש לי נסיגת חניכיים ברמה בינונית ושהוא ממליץ על טיפול של כ 5 - פגישות אצל השיננית, שיש סיכוי שיספיקו על מנת לטפל בבעיות החניכיים שלי. החלטתי לפנות למרפאת השיניים של קופת החולים שכן טיפולי השיננית שלה זולים בהרבה. רופאת השיניים בקופת החולים אמרה שהנסיגה היא רצינית והמליצה על גרידת חניכיים בשיניים האחוריות. כיצד להחליט באיזה טיפול לבחור ? האם שיננית לבד יכולה לפתור בעיה של נסיגה ברמה בינונית ? האם קיים סיכון או חסרון כלשהו בגרידת חניכיים? באשר למחיר - כיצד קובעים מחיר של גרידת חניכיים - הרופאה בקופת החולים קבעה לי את המחיר כפול 4 - כביכול אחד לכל צד (למעלה למטה ימינה שמאלה), למרות שהכל אמור להעשות רק בשתי פגישות בלבד. בתודה

12/01/2005 | 12:36 | מאת:

יואב שלום למעשה שני הרופאים התכוונו לאותו דבר ובעצם מה שאתה צריך הוא הדרכה טובה בגהות הפה סילוק אבנית והקצעות שורשים ולאחר מכן יש צורך להעריך מחדש את התוצאות. אם יש צורך ב-2 ישיבות או יותר ובאיזו איכות היא תתבצע זו כבר שאלה אחרת וקשה לשפוט. לגבי המחיר נראה שיש הבדלים בין מרפאות ציבוריות לפרטיות ועליך להחליט איפה תרצה לטפל.