פצעים בפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

11/07/2004 | 21:27 | מאת: ליטל

שלום. יש לי פצעים קטנים בתוך הפה, מאוד כואבים. קשה לי לדבר, לאכול... השאלה שלי היא: ממה זה נגרם? למה זה חוזר כל הזמן? רוב המשחות לפצעים פנימיים שאני מנסה לא כ"כ מועילים לי... תודה רבה.

12/07/2004 | 23:38 | מאת: לירז

היי, נידמה לי שהפצעים שעליהם את מדברת נקראים-אפטות.במידה ואכן זה המצב,הם מאוד שחיכים ובדרך כלל קשורים למצבי לחץ, מחסור בויטמינים כמו אבץ ו B12 אך בגדול הסיבה אידיופטית (לא ידועה כל כך), אין הרבה מה לעשות,זה כואב מאוד ונמשך בין שבוע ל-10 ימים. תוכלי להשתמש במשחות למריחה המכילות חומר מאלחש (מרדים) כמו למשל CANCA או שטיפות כמו אפטגון. תוכלי להשתמש במי מלח או פשוט לפנות לבית המרקחת שם יש מגוון גדול ורחב של מוצרים מקלים לצורך "בעיה" זו. בברכה, לירז.

12/07/2004 | 23:51 | מאת: לירז

אגב,דבר נוסף-אפטה יכולה להתלוות גם למחלות אחרות וכדאי שתיפני לרופא לצורך בירור אם בא לך...ושחכתי לציין שיש מישחה מצויינת על בסיס של סטרואידים שנקראת ORACORT E שאולי שווה לך לנסות אותה...

05/09/2004 | 12:41 | מאת:

ליטל שלום, ראי תשובותי הקודמות לבעיית הפצעים בפה.