כאבים בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

17/08/2007 | 12:17 | מאת: שרה לוי

בלסת התחתונה 6 שתלים עליהם מורכב גשר קבוע עם 8 שיניים, כאשר 2 כותרות באויר. מלבד זה אין לי שיניים. זה בא לפתור בעיה של תותבת תחתונה. יש לי ספיגת עצם למרות השתלים. מהיום שהשתילו לי היו כאבים מסביב לשתלים בגלל חוסר בחניכיים או מסיבה אחרת. מזה חודש יש לי כאבים חזקים בכל איזור ההשתלות. כל מקום שאני נוגעת כואב לי מוות. בביקור אצל פריודונט בוצע ניקוי עמוק של השתלים מחשש לדלקת, לקחתי אנטיביוטיקה 10 ימים, אולם הכאבים לא עברו. הכאב הוא סטטי, ומטריף את השכל. בביקורת אצל מומחה נוסף נשללה בעיית סכרת, והתחלתי אנטיביוטיקה סיבוב נוסף, עם הוראות לצחצוח נכון. לא נראה לי שזו דלקת. החניכיים המעטות שיש לי מסביב לשתלים נראות טוב לא אדומות ולא נפוחות בכל מקום כאמור שאני נוגעת עם האצבע או הלשון כאבים חזקים. מה יכולה להיות הסיבה? האם השתלה חדשה בליווי השתלת עצם יכולה לפתור את הבעיה. בתודה, שרה

05/09/2007 | 13:03 | מאת:

שרה שלום, האם את לוקחת תרופות באופן קבוע? פוסלן?-אם כן, להפנות את תשומת ליבו של המומחה לחניכיים. בכל מקרה, יש לנסות לפתור את הבעייה עם השתלים הקיימים אולי בניקוי עצמי עם מברשות בין השתלים ועם סטימולטור לעיסוי החניכיים.