הקצעת שורשים או ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

17/08/2007 | 02:37 | מאת: דורית

כיום אני בת 39 אך במשך שנים רבות אני סובלת מדימום בחניכיים בזמן ציחצוח השיניים, הגעתי למצב של דלקת חניכיים שגרמה לי לתזוזה של השן התחתונה הקדמית, רופא השיניים שלי נתן לי אינטביוטיקה למשך שבוע, המליץ לי על משחת שיניים ומי פה ואמר לי לחזור אליו לאחר שאסיים את האנטביוטיקה כדי לבצע ניקוי אבן. לאחר שבוע וחצי הגעתי למרפאה וחשתי כאבים נוראים בזמן הניקוי וביקשתי ישר זריקה, הרופא נתן לי זריקה והחל בטיפול ולאחר זמן מה הפסיק ואמר לי שאין טעם להמשיך בניקוי המצב קשה יותר ממה שהוא חשב ולכן לקבוע תור להקצעת שורשים שאלתי כיצד מתבצע התהליך הוא אמר לי שהוא עושה חתך בחניכיים מטפל בדלקת ולאחר מכן מבצע תפרים השאלה שלי היא האם זה הקצעת שורשים או ניתוח חניכיים? כמו כן כמה זמן ההחלמה? האם התפרים נמסים? יש לי שלושה ילדים האם אצטרך עזרה או שמשככי כאבים עוזרים?

05/09/2007 | 10:24 | מאת:

דורית שלום, חתכים בחניכיים ותפרים זה ניתוח. ממליץ לך לפנות למומחה לחניכיים לצורך בדיקה ראשונית ואח"כ טיפול מסודר. יש צורך לקבל הדרכה בגהות הפה ואחר כך הקצעות ורק לאחר מכן במידת הצורך-ניתוחים.