האם להתחיל

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

09/02/2016 | 21:51 | מאת: שאלה

שן טוחנת למטה. יש בה סתימה שחורה די ישנה. היא די גדולה בצורת צלה כחומר לא נשאר הרבה בדפנות. הסתימה רובה שקועה הכותרת של השן גבוה יותר. בקצה האחורי נשברה חתיכה קטנה למעלה. בצלום לא רואים שבר בסתימה בנגיעה עם מקלון ובאופן מוזר פתאום יש לי מעין זרם בשן ואז רגישות בשן וזה נעלם. הרופא לא ידע לומר אם הסתימה נשברה או רק קצה השן . הציעו להוציא את הסתימה וסביר שהקירות ישברו. ואז לטיפול שורש מבנה וכתר. שאלתי איך ניתן לברר מה קרה בשן לפני תחילת המסע הזה ? מה הסיכויים שיצליחו לפתוח את השן להחלפת סתימה ובניה של הדופן שוב אם תשבר. האם ניתן להשלים סתימה שחורה במקום השבר הקטן למעלה או שחובה לתפוח את כל הסתמיה בשן כולה. דבר שאני מנסה להמנע. אודה על העזרה. נאמר לי שלא ניתן להשלים סתימה שחורה עם תוספת עליה זה נכון?

10/02/2016 | 15:04 | מאת: ד"ר אילן לוי

מתיאורך נשמע כאילו ניתן לבצע השלמה. אבל אין טוב ממראה עיניים

מנהל פורום טיפולי שיניים