נמק בשן קדמית

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

22/12/2015 | 13:15 | מאת: עלמה

עברתי סתימה רגיל. בשן קדמית. הרופא אמר שנראה לו שהשן עברה נמק בגלל שראה גוון אפרפר בתוך השן ושאני אבוא שוב לעשות בדיקת חיות, לאחר שההרדמה תעבור, ואם השן מתה אז טיפול שורש. היות וזה הטיפול דורש הרביעי שהוא רצה לעשות לי בשנה האחרונה, הלכתי לרופא אחר שרק בדק את השן ואמר שלא שינתה את הגוון שלה חיצונית והעובדה שהיא כואבת מהסתימה ( העמוקה ) מצביעה שאין נמק. איך אני יכולה לדעת אם יש נמק? מה יקרה אם אני לא אעשה שוב דבר כרגע?

22/12/2015 | 15:44 | מאת: עלמה

המשך לשאלה: הסתימה היתה לפני יומיים ואיפה התנפח לי בבסיס השן עם הסתימה ויש לי זרמים בשן כשאני משתעלת או משהו דומה. אין כאבים ספונטניים . זה בגלל הסתימה או שזה אומר שהסתיימה לא הצליחה ואני צריכה טיפול שורש? תודה מראש על התשובות

22/12/2015 | 20:25 | מאת: ד"ר אילן לוי

הרגישות בשן אכן מעידה על כך שהשן לא איבדה חיות. זוהי תגובה לסתימה וקרוב לוודאי שבתוך מספר ימים היא תחלוף

מנהל פורום טיפולי שיניים