כתר-מעל או מתחת לחניכיים?

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

26/10/2015 | 14:44 | מאת: אהוד

שלום רב, לאחרונה עברתי טיפול שורש בשן טוחנת. הרופא אמר לי שאני צריך לעשות כתר, כששאלתי אותו לפרטים הוא אמר שהוא עושה אותו אל מתחת לקו החניכיים. למיטב הבנתי בנושא תוצאות הליך שכזה עלולות לגרום לנסיגת חניכיים, שאלתי היא האם יש אפשרות לבצע את הכתר מעל קו החניכיים והאם יש חסרונות לדבר? תודה מקרב לב.

27/10/2015 | 17:34 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאהוד, המצב שבו הכתר אינו נוגע בחניכיים בריא יותר לחניכיים. החסרונות:1.אסתטי. כאשר מדובר באזור שנראה בדיבור או בחיוך. 2.אם אין הקפדה על צחצוח של החלק החשוף של השן מתפתחת בו עששת (חורים בשיניים).

מנהל פורום טיפולי שיניים