שתלים או תותבות

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

25/11/2014 | 19:33 | מאת: אביעד

שלום אני בן 35 לסת עליונה עם נסיגה שגרמה לחי להישאר עם 7 שיניים נכון לעכשיו ויש בחלקן גם בעיות של עקירה השאלה שלי היא כזאת 1- מה עדיף שתלים או תותבות? יותר נכון מה אתה כרופא היית מייעץ? ( אחת מהבעיות שאני לא רוצה השתלות זה בגלל כסף וגם אני עוד צעיר לגילי וידוע לי שיש לשתלים מחזיקים עד 15 שנה 3- כמה זמו מחזיק תותבות והאם הם פוגעים בלסתות?

27/11/2014 | 20:29 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאביעד. בעד השתלות: קיים הבדל גדול בין תותבת בפה לבין שתלים שהם כמו השיניים שלך. אחרי העקירות עצם הלסת מתחילה לעבור תהליכה ספיגה. תהליכים אלו מהירים יותר כאשר העצם מקבלת לחץ של תותבת. ככל שהספיגה מתקדמת יותר יהיה קשה יותר בעתיד להכניס שתלים ללסת. בעד תותבות: הטיפול זול ומהיר יותר. כמו"כ אם איבדת את השיניים בגיל כ"כ צעיר אולי קיים גורם שגם יגרום לך לאבד את השתלים.

מנהל פורום טיפולי שיניים