טעם מר מתכתי סבוני בפה לאחר התקנת גשר זמני מאקריל

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

04/10/2014 | 08:36 | מאת: מירה

לאחר 2 טיפולי שורש ועקירת השן ביניהם הותקן לי גשר זמני מאקריל. במהלך 3 חודשים מאז סבלתי מטעמים איומים בפה של מרירות חזקה סבוניות מתכתיות במהלך כל היום. עברתי את כל הבדיקות הנדרשות בדיקות דם לאבחון קנדידה תפקודי כבד אולטרסאונד בלוטות רוק ובדיקת רופא מומחה במרפאת מומחים פה ולסת בביח בני ציון. לאחר כל המסכת עלה בדעתי שאולי התפתחה אלרגיה לחומר ממנו עשוי הגשר ובקשתי להסירו לםני 2 ימים ואכן חלה הקלה משמעותית בטעמים. האם אכן קיימת תופעה אלרגית כזו? מה עלי לבקש בהכנת הגשר הקבוע? אודה מאד על תשובתכם

05/10/2014 | 17:31 | מאת: ד"ר אילן לוי

למירה, לא ידוע לי על ביטוי של אלרגיה כפי שהוא מתואר אצלך. לעיתים קיימת אלרגיה לאקריל שהוא החומר ממנו בנוי הגשר הזמני. יתכן שהתופעות שאת מתארת קשורות דווקא לדבק שאתו הגשר הוצמד.

מנהל פורום טיפולי שיניים