הצטברות פלאק/חיידקים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

02/09/2014 | 16:57 | מאת: גל

שלום, אני סובל מריח נוראי מהלשון שכנראה נובע מהצטברות חיידקים/פלאק. כנראה שאני מייצר אותו יותר מבן אדם רגיל נורמלי כי אני שומר על היגיינת פה גבוה מאוד שכוללת צחצוח שיניים ולשון עם מנקה לשון מיוחד ושימוש בחוט דנטאלי על בסיס יומיומי ושיננית מידי חצי שנה. האם אפשר לטפל בפלאק הזה בעזרת שטיפות מיוחדות או כדורים? כל הזמן הלשון מרגישה לי דביקה ומלאה בשכבת חיידקים שגורמת לי ריח רע. המון תודה

04/09/2014 | 11:37 | מאת: ד"ר אילן לוי

לגל, אתה עושה את הדברים הנכונים ולכן אין סיבה שיהיה לך ריח. צריך לבדוק מה כן קורה בלשון. יתכן שמדובר בפטריה ואז יש צורך בטיפול אנטי פטרייתי.

04/09/2014 | 12:45 | מאת: גל

תודה על המענה ד"ר. יכול להיות שזה בעיה ברוק שהוא לא איכותי מספיק ולא מנקה את שאריות האוכל מהלשון? כי הרוק שלי ממש דביק ונמתח כמו מיתר וכשאני מצחצח שיניים רק עם מים כל הפה נהיה מוקצף ברוק לבן מוזר כזה.

מנהל פורום טיפולי שיניים