פתרון לאחר סגירת רווחים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

11/03/2014 | 16:42 | מאת: בן

אהלן ד"ר אילן, התייעצתי איתך בעבר בנוגע לטיפול סגירת רווחים בשיניים הקדמיות. מהתייעצות איתך ועם מגוון רופאים אחרים, הבנתי שהטיפול האסתטי הטוב ביותר בשבילי הוא הרחבה של 4 שיניים כדאי שיהיה התאמה בינהם. לאחר הטיפול שעברתי, בו הוגדלו רק 2 השיניים הקדמיות , התוצאה הסופית היא שה"השלמה" של הרווחים והגדלת השן יצאה טובה מאוד אך אינם נראות טבעיות ביחס לשאר השיניים בפה . (שאר השיניים נוטות להיות עגולות ואילו 2 השיניים שהושלמו סוג של מלבניות). פניתי אל רופא השיניים בכוונה להגדיל את 2 השיניים הסמוכות לקדמיות על מנת "להתאים" את המראה בינהם. לאחר בדיקת הפה, הרופא טען שאין לי מספיק "מקום" כדאי להגדיל את השיניים הללו ובמידה ויגדיל ההשלמה עצמה תישבר מהר בעקבות התנגשות של הניב התחתון(בסגירת הפה). הפתרון שלו היה יישור שיניים בכדאי לישר את צורת הפה ולהתאימה והוסיף שהרווחים בשיניים עלולות לגרום לדלקות ולאיבוד שיניים בעתיד , כלומר שנחוץ יישור שיניים מבחינה בריאותית ואסטתית. נכון לעכשיו, אינני מרוצה ממראה השיניים אך ורק בגלל " חוסר ההתאמה " בין הקדמיות לשאר שיני הפה. הוסיף להזכיר ששן אחד קדמית והשן הסמוכה לה, שניהם עברו טיפול שורש . והשן הקדמית רובה השלמה ופחות חומר שן. לאחר אישורו של הרופא, הבנתי שהוא בנה את השיניים יותר לבחוץ כדאי לשמור עליהם ושלא יישברו. כרגע , השיניים הפכו לבולטות הרבה יותר ממקודם ובמידה ורציתי "להתעלם" מהמראה הנוכחי עכשיו זה בלתי אפשרי. אני פונה אלייך כדאי לקבל מענה לשאלות הבאות : * האם כתר בשיניים שעברו טיפול שורש , ישפר את המראה האסתטי? * במידה ואני יעשה יישור שיניים, לאחר ש"הגדלתי" את 2 השיניים הקדמיות באמצעות קומפוזיט , האם האפקט של היישור יהיה ירוד? כי גודלן הנוכחי של השיניים ותפיסת המקום שלהם אינה הגודל הטבעי. * נוכחתי לשמוע שטיפול ה"כתר" , צריך להיות הדרך האחרונה מכיוון שאחריה אין דרך חזרה ועדיף לעשות זאת כמה שיותר מאוחר כדאי לא להגיע לשתלים (אחרי שהכתר עצמו ייפול כמה פעמים, לא יישאר מקום להשחיז את השן). *האם המצב הנוכחי שהשיניים נבנו/הושלמו כלפי חוץ והינם בולטות ישתנה מהפתרונות שהוצעו : כתר / יישור שיניים. ואם לא, מהו הפתרון אם יש כזה. * הרופא הזהיר אותי מהיווצרות של דלקות ואיבוד שיניים אם לא יהיה יישור, האם הבעיה באמת ברמה הזו? או שהוא נטה להגזים. הבעיה הזו יושבת לי על הראש כל היום ואני ממש אשמח לקבל ממך תשובות. תודה רבה לך ד"ר אילן על העזרה.

12/03/2014 | 20:06 | מאת: ד"ר אילן לוי

בן יקר, אתה חייב לסמוך על רופא השיניים שמטפל בך. אם אינך סומך עליו או שתחליף גישה או שתחליף רופא. את השלמות השיניים שבוצעו אצלך אפשר להוסיף ולעצב. אם השיניים אינן מעוגלות בפינות ניתן לעגל. אם השיניים רחבות מדי ניתן להצר. אם השיניים לאחר ההרחבה יוצרות אילוץ כלשהו בטיפול האורתודונטי (יישור שיניים), ניתן לשייפן ולהחזירן למצב המקורי או לכל מצב אחר. לגבי איזה טיפול לבחור, צריך לראות אותך כדי לתת את התשובה. מתיאוריך אני מעריך שאתה צריך טיפול משולב - אורתודונטי ואח"כ כתרים.אין סיבה לחשוש מכתרים. נכון שכאשר משייפים את השן לצורך התאמת הכתר גורמים לה נזק מסויים. אבל כתר טוב יכול להישאר שנים רבות בפה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפולי שיניים