נפיחות בפנים לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

31/01/2014 | 18:14 | מאת: דליה

שלום, ביום רביעי הגעתי לרופא שיניים בכדי לטפל בשן שעברה סתימה רגילה לפני כמה שנים, בתחילת הטיפול רופא השיניים טען שהשורש בשן  מת ולכן מבצעים טיפול שורש לשן מתה מה שאומר שהטיפול הראשוני הוא החדרת תרופה לשן לסגור אותה ושבוע אחרי לבוא ולסיים את הטיפול, התחלנו את התהליך אך מאז ישנם כאבים מעומעמים שמלווים בנפיחות בפנים,רופא השיניים המליץ להתחיל מוקסיפן עד שנצטרך להמשיך בטיפול. שאלתי היא האם הגיוני שאחרי תחילת הטיפול נהייתה דלקת כשבעקבותיה נוצרה נפיחות? ותוך כמה זמן מתחילת האנטיביוטיקה הנפיחות צריכה לרדת? אודה מאוד לתשובתכם.

02/02/2014 | 21:18 | מאת: ד"ר אילן לוי

לדליה, יתכן מאד שבקצה השורש היתה דלקת כרונית (רדומה) והטיפול גרם לה להתעורר ולהפוך לדלת חריפה (פעילה). האנטיביוטיקה אמורה להתחיל להשפיע אחרי 48 שעות. אם הנפיחות מוסיפה להתפתח כדאי לחזור אל רופא לצורך ניקוז

מנהל פורום טיפולי שיניים