שן שנעקרה עם חתיכת עצם

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

17/10/2017 | 12:16 | מאת: דודי

שלום אתמול עקרתי בסדציה 21 שיניים שרובן היו כבר במצב מאוד גרוע ולאחר עששת מתקדמת לקראת יישום שיניים תותבות. אחת השיניים שהרופא עקר נעקרה עם חתיכת עצם שבורה [קטנה/בינונית] שהייה דבוקה חזק אל השן, ולכן רציתי לשאול האם זה נורמלי לעקור ככה שן ולא תהיה בעיה כלשהי לאחר מכן או מחסור בעצם באותו מקום? האם זה ישולם ברקמה? או שהיה צריך לבצע עקירה כירורגית לאותה שן ולהפריד ע"י קדיחה בינה ובין חתיכת העצם בלסת? אודה מאוד לתגובה וכמו כן צירפתי תמונה של השן. העקורה

17/10/2017 | 12:54 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לעיתים יש חיבור מאוד חזק בין השן לעצם אשר במונח רפואי נקרא אנקילוזיס. במצבים אלו בעת עקירות לעיתים יוצאות עם השן חתיכות של העצם. העצם שנשארה תחלים ותבנה מחדש. בהצלחה

17/10/2017 | 18:52 | מאת: דודי

המון תודה על המענה, כעת אני יותר רגוע גם לאחר ששוחחתי עם הרופא שלי והוא אמר שזה יסתדר ואין מה לדאוג.

מנהל פורום טיפולי שיניים