שחיקת שיניים ונזקים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

24/09/2017 | 23:03 | מאת: מיטל

רציתי לשאול האם מצב של חריקה שיניים ובמיוחד חריקה גדולה ליד כתר וכתר זמני ופתאום יש לי קצת כאב ואדמומיות בחניכיים ובדיוק אחרי שנובעת וחרקתי קצת יותר יכול להיות פתאום אדמוממיות בחניכיים קשורה לחריקה ומה אםשר להקל בחנתיים עד שנטפל ונעשה סד בקרוב קודם צריך לטפל בכמה כתרים שעושים ואז אבל האם האדמוממות בחניכיים יכול להיות קשר ומה אפשר למרוח או לשים להקלה בי תיים עד הסד ובכלל איך הולך תהליך עשיית הסד וזה קשה מאוד להתרגל והאם אמורים גם לבדוק שאתה מסתדר איתו? לבדוק איזה תקופה קצרה לביקורת שהכל בסדר והתרגלת או שצריך לעשות אילו שינויים?

25/09/2017 | 10:04 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום רוב הסיכויים שהאדמומיות ליד הכתר הזמני אינה קשורה לחריקת השיניים ובדרך כלל היא תוצאה של דחיסת מזון באזור. לצורך כך כדי לשטוף את הפה בעזרת מי מלח, לקחת כוס מים פושרים עם כפית מלח, לשטוף את הפה במשך שלושים שניות ולירוק. בקשר לסד הלילה, מבצעים סד לילה קשה על מנת שבאמת ייתן מענה לחריקת השיניים, בניגוד לסד רך שעלול להיהרס מהר. ונכון, שלוקח זמן להתרגל לסד אבל, מרגע שמתרגלים זה נוח. בעת קבלת הסד יבדקו שהוא יושב כמו שצריך על השיניים, שאין נקודות שלוחצות ושהפה נסגר בצורה תקינה. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי שיניים