סדק ו/או שבר בשן שיש לי בשן

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

11/09/2017 | 18:44 | מאת: חגית

יש לי הרגשה של קול שעשיתי בשן שיש בה כתר ששברתי ושיש לי שבר או סדק בשן ולא בטוח שרואים בכתר. רציתי לשאול האם אפשר לזהות אם יש שבר או סדק בשן והאם בצילום או בבדיקה אפשר לזהות והאם במקרה כזה אפשר לעשות טיפול שורש להציל את המצב או בגלל שכבר יש טיפול שורש אם זה המצב באמת ששברתי או סדקתי שיצריך רק עקירה?

11/09/2017 | 22:14 | מאת: ד"ר נועה ברר

שלום לרוב ניתן לאבחן סדק בשן מצילום, לעיתים יש צורך בבדיקות נוספות. במידה ואכן יש סדק בשן הטיפול הוא עקירה. במידה ויוחלט כי השן אינה סדוקה לרוב מבצעים, אם ניתן, חידוש של טיפול השורש.

11/09/2017 | 22:24 | מאת: חגית

והאם יש הבדל בין סדק לשבר לטיפול ולראות מה המצב בבדיקה ובציתום?

מנהל פורום טיפולי שיניים