נשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

03/01/2013 | 12:50 | מאת: נטלי

שלום, אני שנה וקצת לאחר הלידה ועדיין יש לי נשירת שיער גדולה מאוד. יש כל הזמן שיערות על הרצפה עד כדי כך שאני חייבת לטאטא כל יום. בבדיקות דם שעשיתי לא היה משהו חריג ורציתי לדעת האם יש משהו לעשות בנידון?? זה כבר ממש מלחיץ אותי!

06/01/2013 | 14:29 | מאת: יוסף רחמים

נטלי שלום, מצב טיבעי ליולדת. ממליץ על נטילת אבץ+מגנזיום, שמירה על תזונה . שמן אתרוגים למריחה על הראש. להשתמש בעוצמת חום נמוך בפן לשיער. להוריד טיפה לחץ כמובן שישנם טיפולים יעילים נוספים ב: דיקור, מגנותרפיה. בברכה, יוסף רחמים מטפל בכיר 057-7738220

08/01/2013 | 06:27 | מאת: טל בלו

שלום נטלי ברפואה הסינית איכות השיער היא תוצאה של איכות הדם. הדם ברפואה סינית הוא בעל איכות כמותית ואיכות תנועתית.לדוגמא-יכול להיות מצב שלמטופל יהיה המוגלובין תקין ולכאורה הוא לא סובל מחוסר דם אבל הדם לא יגיע להזין את הראש והשיער. סימפטומים נוספים של חסר דם יהיו:עצירות,סחרחורות,כאבי ראש לאחר ההנקה,ראייה מטושטשת,עייפות,ציפורניים שבירות,עור יבש. אם את סובלת מחלק מהסיפטומים שהזכרתי הרי שצריך לחזק את הדם ואת ההנעה שלו כלפי השיער.עושים זאת בעזרת צמחי רפואה סינית ודיקור. ברפואה סינית גם משתמשים בפטיש עם שבעה קצוות של מחטים שהמטופל מכה קלות באיזור הקרקפת מידי לילה על מנת לעודד את זרימת הצ'י-האנרגיה באיזור. יש צמח ברפואה הסינית שנקרא he shou wu משמעות השם-מר ח'ה שחור השיער. הצמח נקרא בשם זה מכיוון שמר ח'ה היה עצוב מאוד ,שערו האפיר ונשר. הוא הלך לו על גדות הנחל וראה צמח מיוחד.הוא הכין מהצמח תמצית ושערו חזר וצמח. מאז שמו של הצמח הוא מר ח'ה שחור השיער. שובוטי דרמננדה הוא מחשובי החוקרים של רפואת צמחי המרפא הסינים במערב. אני מצרף לינק של מאמר שלו על צמח זה http://www.itmonline.org/arts/hoshouwu.htm הצמח הזה הוא אחד הראשיים בפורמולות צמחי מרפא סיניים הניתנים במצב נשירה על רקע חסר דם. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה