כללי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

20/05/2012 | 13:38 | מאת: אדוה

שלום לך אני אשמח אם תוכל לעזור לי בשאלה הזו שמטרידה אותי כבר שבוע.. מזה חמישה לילות שאני לא מצליחה להירדם בכלל אלא רק אם אני לוקחת כדורי הרגעה/שינה ואז כן אבל ככה בלי לא, מעולם לא היתה לי את הבעיה הזו.. זה התחיל מזה שעד לפני שבוע עבדתי בעבודת אבטחה בלילות משמרות לילה מאז שההפסקתי לעבוד לילות אני לא מצליחה ממש לישון טוב בלי כדורים , אני חושבת הרבה ויש לי חרדות מזה שאני לא נרדמת ופוחדת לא להצליח להירדם יותר בלי כדורים.. אנא תן לי עצה מה לעשות בענין והאם זה ניתן לפיתרון :( תודה לך.

22/05/2012 | 12:35 | מאת: טל בלו

שלום אדוה הגורמים לאינסומניה/הפרעות שינה לפי הרפואה הסינית: 1. עומס יתר ודאגנות רבה: עודף מחשבות ודאגות ולעיתים עיסוק אובססיבי בעבודה לחוצה או במחשבות מטרידות עלולים להחליש את אנרגיית הטחול בגוף, כמו גם את אנרגיית הריאות והלב. החלשת אנרגיית הטחול, עלולה להשפיע על הפרעה בייצור הדם הגוף, בעייה שתשפיע על כל הגוף, אך בעיקר על הלב. החלשות אנרגיית הלב עלולה להשפיע לרעה על הנפש ע"פ הרפואה הסינית. במקרה זה נראה בדר"כ חולה עם קושי להרדם אך לאחר מכן השינה תהיה טובה בדר"כ פרט לאי שקט. יתכן שיסבול מירידה בזיכרון ובריכוז תיאבון ירוד, פלפיטציות (תחושה של דפיקות לב) ועייפות. 2. עבודה מרובה: שעות עבודה רבות ללא מנוחה , עבודה תחת לחץ נפשי ו/או פיזי רב לזמן ארוך ועבודה שדורשת ריכוז רב לשעות ארוכות, (מצב המתאפיין בדר"כ גם בתזונה שאינה סדירה - "כי אין זמן לאכול"), עלולה לפגוע באנרגיית ה"יין" של הכליות, החיונית כל כך לתפקוד תקין והחסרה בדר"כ בגילאים מבוגרים. כליות החסרות ב "יין" יתקשו להזין את אנרגיית ה "יין" של הלב ויגרם חוסר איזון בפעילות שני איברים אלו. חוסר האיזון עלול לגרום לפגיעה באחד מהצירים המשמעותיים על פי הרפואה הסינית, ציר מים אש, יגרם חוסר הרמוניה בגוף והאינסומניה תלך ותחריף. במקרה זה התלונה בדר"כ תהיה על קימה מוקדמת וכן קושי להרדם המלווה בהתעוררויות רבות במהלך הלילה. פרט לכך יתכנו אי שקט, הזעות לילה, יובש בפה ובגרון, כאבי גב ופלפיטציות. 3. תזונה לקויה: אכילת כמויות רבות מדי, צריכה מוגזמת של מזונות בעלי אנרגיה חמה על פי הרפואה הסינית (מזון חריף, בשר בקר, תבלון יתר) וצריכת מזון שמן ומטוגן, עלולים לפגוע באנרגיית הקיבה שעלולה להביא גם היא לפגיעה וערפול התודעה. כאשר התודעה אינה מאוזנת, ומעוגנת כהלכה מתקשה האדם לישון. המתלונן יסבול במקרה זה בדר"כ מקושי להרדם ומשינה לא שקטה המלווה בחלומות לא נעימים. תתכן מלאות ומועקה בחזה, תחושת כובד, סחרחורות, בחילות, תאבון ירוד וייתכן טעם מעט דביק בפה המלווה בריח לא נעים מהפה. 4. כעס: אדם שנוטה לכעוס לאורך זמן, יתכן ותפגע אנרגיית הכבד שלו. אם תפגע אנרגית ה-"יין" של הכבד, נראה אדם שמתעורר הרבה בלילה, נוטה לחלימה מרובה, לעיתים מדבר או אף מתהלך מתוך שינה. הטיפול ברפואה הסינית בבעיות שינה כולל בתוכו דיקור,צמחי מרפא,צ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה . מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה