בעיות פריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

11/01/2012 | 11:49 | מאת: אורנה

היי רציתי לשאול אילו טיפולים יש ברפואה סינית לטיפול בבעיות פריון?

15/01/2012 | 09:25 | מאת: יוסף

אורנה שלום, הטיפולים המוצעים ברפואה המזרחית בנושא פיריון כוללים : דיקור, צמחי מרפא, תזונה , איזון אנרגטי ומוקסות . אם מקור הקושי במצבים נפשיים או זוגיים נטפל גם באמצעות פרחי בך, חיזוק דימוי עצמי , טיפול בצ'קרות ושיחות . בברכת כל טוב ובשורות טובות, יוסף רחמים מטפל בכיר

16/01/2012 | 20:37 | מאת: טל בלו

שלום אורנה טיפול ברפואה סינית בבעיות פריון הוא מורכב ושונה ברובו מהטיפול ברפואה מערבית. הוא מנסה למצוא קשר בין מצב רגשי למצב הגופני ולברר מה הסיבה לאי הפריון. הגניקולוגית שהדריכה אותי בבית החולים בצנ'גדו סין ,טיפלה במקרה פוריות על ידי חלוקה ל-3 קבוצות. האחת:נשים רזות מידי או נשים עם היסטוריה ארוכה של דיאטות שונות ששיבשו את המחזור החודשי ואת המערכת ההורמונלית התקינה.הטיפול בקבוצה זו היה הצמדת תוכנית תזונתית אישית במקביל לטיפול בצמחי מרפא או דיקור. השניה:נשים שאובחנו כסובלות מ"תקיעה של הצ'י/אנרגיה" של הכבד.בעקבות מתח ,כעס ממושך או תסכול הזרימה החופשית של הצ'י בגוף נפגעה ונוצר מצב של "תקיעה ברחם" תסמינים נוספים לפתולוגיה זו היו-מחזור לא סדיר,גושים בווסת,כאבי ראש,דם ווסת כהה,בעיות עיכול שונות .הטיפול היה דיקור,צמחים . הקבוצה השלישית:נשים עם אבחנה מוקדמת של פתולוגיה רחמית או בחצוצרה או בשחלה. שלושת הקבוצות טופלו על מנת להסדיר את המחזור החודשי תוך כדי התמקדות בטיפולי חיזוק לפני הביוץ. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה