כאבים מעיקים בצוואר..

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

07/11/2011 | 23:54 | מאת: יואל שרף

האלן טל.. אני אומנם בן 17 אבל סובל מזה תקופה ממושכת בכאבים בצוואר.. הכאב לא בהכרח כואב אלה מציק. לפעמים יש לי דחף אז לאטות את הצוואר שמאלה וימינה בכדי לשמוע כמה קליקים. האיתי שמח לשמוע אך הוכל להיפטר מדבר זה ולהפסיק לנסות להזיז את הצוואר כול כמה שניות. תודה מראש.

08/11/2011 | 19:19 | מאת: טל בלו

שלום יואל על פי הרפואה הסינית כאבים כרונים מאופינים כהיתקעות וקפיאה של הצ'י / אנרגיה בגוף. היתקעות זו יכולה לנבוע מ: 1) רוח ("סינדרום BI נודד"): כאב שעובר מאיזור אחד למשנהו. 2) קור ("סינדרום כאב"): כאב חזק ממוקד וחד. הכאב מוחרף בחשיפה לקור ומוטב בחום. 3) לחות ("סינדרום קבוע"): הכאב מאופיין בכך שאינו זז, קבוע במקום אחד. התחושה הכללית עלולה להיות תחושת כבדות של הגוף והגפים, אפשרות לבצקות ולעיתים אף חשיבה לא צלולה. 4) חום: עיניים אדומות, העור יהיה חם, אדום ונפוח. הכאב עלול להחמיר במגע. טיפול על פי הרפואה הסינית מצב זה: הטיפול על פי הרפואה הסינית הנו מורכב וכולל אלמנטים כגון: דיקור, צמחי מרפא, שינוי תזונתי, טיפול מגע (שיאצו, טווינה), טיפול בקור או בחום, תנועה-צ'י קונג. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה