צרידות ואיבוד הקול -תופעה חוזרת

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

28/07/2011 | 08:34 | מאת: שחר

שלום,יש לי תופעה של צרידות ואיבוד קול עקב שיעול עם ליחה.רופאת אאג לא מצאה בפעם שעברה יבלות על מיתרי הקול ורק זיהתה רגישות.רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה מבחינת הרפואה הסינית וכיצד כדאי לטפל?תודה

31/07/2011 | 17:03 | מאת: יוסף רחמים

שחר שלום, תופעות של ליחה עם שיעול מצביעים על צ'י חלש בכבד , טחול וריאות . הצרידות נובעת מתופעות יובש או קור בתוך קופסית הלרינקס שתפקידה מעבר אויר לטרכיאה יצירת קול (פונציה)phonation ומיתרי הקול . יש לברר את מקור יצירת הליחה וטיפול בה ולאחר מכן אם לא חל שינוי בצרידות נטפל בצרידות. מציע לך להימנע בתקופה הקרובה ממוצרי חלב ותזונה פיצוחים , במבה ומוצרי מזון רויי שמן . ממליץ לך לשתות מים עם קינמון ודבש , מרווה עם דבש , תנסה לטפל באמצעות ספריי אקטיפלוס של פלוריס על בסיס פרופוליס צמחי , כל שעתיים , תוך יומים מרפא – בתי מרקחת בברכת רפואה שלימה יוסף רחמים מטפל בכיר רב תחומי

01/08/2011 | 18:12 | מאת: טל בלו

שלום שחר צרידות זהו ביטוי של תקיעה של אנרגיה ויובש לפי הראיה הסינית. הטיפול ינסה לאתר את המקור לכך:תזונה,חום פנימי או תקיעה שמקורה ברגשות (עצב). כאשר יש צרידות,הצליל של המתכת (המתבטא בקול) לא חד וחלק. הסינים אומרים ששימוש רב בדיבור מחליש את אלמנט המתכת שהוא האחראי על הריאות והמעי הגס. הסימפטומים שניראה יהיו לרוב צמא,יובש בפה ,יובש בעור,עצירות וצרידות. הטיפול יהיה בחיזוק הריאות והזנת אלמנט המתכת בנוזלים. בנתיים ,עד שתגיע לטיפול אגסים מבושלים ביין יעשו טוב לגרון. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה