תועלת פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

25/04/2014 | 18:22 | מאת: יניב

שלום לרופא בן 40 עם עודף משקל וכולסטרול מעט מעל הנורמה, לח"ד משתנה, לעיתים גבולי, לעיתים תקין, לעיתים גבוה. לא מטופל בתרופות, ידוע לי עניין החשיבות בירידה במשקל (דבר לא קל) וכן לשמור על תזונה. אך רציתי לשאול בעיקר על עניין הפעילות הגופנית ותועלתה. עד כמה פעילות גופנית חשובה להורדת לחץ הדם בפרט? ובכלל לבריאות הלב וכלי הדם? האם פעילות גופנית במסגרת ביתית של הליכה על הליכון יכולה לענות על הצרכים? (מכון כושר זה דבר שקשה לשמר, והליכה בחוץ קשה בגלל מזג אוויר) באיזה תדירות רצוי לעשות את ההליכות על מנת לקבל את התועלת והורדת לחץ הדם ו/או בריאות הלב? מה המינימום הנדרש? וכן לגבי אורך הזמן של הפעילות, מה נדרש בכל פעם? ושאלה לסיום, האם במידה ויש לח"ד מעט גבוה יש הגבלה כלשהי על פעילות אירובית (הליכה/הליכה מהירה) יומיומית? אודה אם הרופא יוכל לענות על כל השאלות הנ"ל בכדי שאוכל ליישם את ההמלצות. תודה רבה ושבת שלום

שלום, יש חשיבות מרובה לפעילות גופנית אירובית לגבי הורדת לחץ דם והורדת סיכון למחלות לב וכלי דם. הפעילות האירובית (הליכה בחוף או על הליכון, שחייה, ריצה , רכיבה על אופניים) צריכה להיעשות במהירות המתאימה (בהליכה: אפשרות לדיבור, בחדר כושר או עם מכשיר דופק: לפי הטבלאות שיותאמו לך), לפחות 40 דקות לפחות 3-4 פעמים בשבוע. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה