שיעול יבש טורדני

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

21/04/2014 | 21:17 | מאת: אמיר

בן 59 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן עושה הליכה 50 דקות 4 פעמים בשבוע לא נוטל תרופות לפני שנה בתקופת המעבר הופיע שיעול יבש מתמשך כ 3 חודשים טופלתי ע"י קודאין ,סימפקול,ללא הטבה נבדקתי ע"ירופא אימנולוג וריאות ביצעתי מבחן רגישות+צילום חזה תקינים ביצעתי סיטי מערות אף +סיטי חזה תקינים קיבלתי 30 כדורי קודאין למשך 10 ימים עם שיפור בשיעול. כעת מזה 3 חודשים שוב שיעול יבש ללא חום קיבלתי למשך 10 ימים רוליד אנטיביוטקה +20 כדורי קודאין ללא הטבה בדיקת משטח גרון +כיח לתרבית תקינים השיעול מטריד אותי מאוד בלילה אני יושן טוב ולא משתעל בכלל השיעול מופיע מיד כשמתעורר ומשך היום מה ניתן לעשות עוד ?רופא המשפחה לא יודע מה לעשות? אנא התיחסותכם המקצועית. תודה

שלום, החזרה באותה עונה מרמזת על מקור אלרגי אך גם יכולה להיות ממקור זיהומי. רצוי לבדוק תפקודי ריאה בשאלה של אסטמה. פעמים רבות טיפול משולב דוקסילין וסטרואידים עוזר. אם כל הנ"ל נכשלו: ניתן להתיעץ עם רופא ריאות בשאלה של ברונכוסקופיה אבחנתית. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה