פיענוח בדיקות דם.

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

07/02/2014 | 16:50 | מאת: עדי

ביצעתי בדיקת דם השבוע, והתוצאות תקינות פרט לast GOT שהיה גבוה ומחוץ לנורמה, והמוגלובין 25. אני בת 18 בריאה בדרך כלל, לא לוקחת תרופות ולוקחת גלולות. בבדיקה להפפטיטיס ג א' וב' נמצא שלילי. (ללא צהבת וגם חוסנתי..) מה זה אומר? הast GOT וממה זה נובע?

שלום, הפרעה קלה בתפקוד כבד הינה דבר שכיח ובד"כ חולף. יכול לקרות לאחר מחלה וירלית פשוטה. כשהבעיה נמשכת ואפילו מחמירה, יש צורך בבירור. לעתים קרובות מדובר אז ב"כבד שומני". (כרוך בהשמנה, יתר שומני דם) לבריאות

מנהל פורום רפואת משפחה