סרטן ערמונית

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

01/07/2013 | 16:27 | מאת: שואלת

שלום רב בן משפחה שלי בן 78 מקבל זריקות הורמונוליות להורדת PSA עקב אבחנה של סרטן הערמונית. הוא מקבל אותן כבר חצי שנה (אחת לשלושה חודשים). קראתי שיש סיכונים שונים שמגיעים עםה טיפול, למשל לב, השמנה, אוסטואופורוזיס.איזה בדיקות אנחנו צריכים להקפיד שרופא המשפחה יבצע כמעקב - בדיקות דם או בדיקות אחרות? תודה רבה.

01/07/2013 | 17:00 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

קרוב המשפחה שלך מקבל טיפול על מנת לעצור את סרטן הערמונית ולא על מנת להוריד PSA, שזו רק בדיקת מעקב. רופא המשפחה+ האונקולוג מן הסתם התוו תכנית מעקב שכוללת שיחה על מנת לברר מצבו, בדיקה גופנית תקופתית, מעקב בדיקות דם כמו PSA, ספירת דם, מדד עצם תפקודי כבד וכד'.

מנהל פורום רפואת משפחה