MARCO CK TYPE 2

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

22/07/2012 | 01:53 | מאת: דרור

שלום ד"ר, אני בן 30, בריא בד"כ, נמצא בטיול בארה"ב ואמור לחזור לארץ חודשיים, לאחרונה סבלתי מכאבי שרירים מעיקים מאוד, בעיקר מהצוואר עד לכתפיים, שכמות וגב. רופא שראיתי הפנה אותי לבדיקות דם CPK וכלל בהם CK-1-BB תוצאה=0 NOT DETECTED CK2-MB= 0 CK3-MM-99 לפי הגרף אני בנורמה. CK-TOTAL- 153- וגם זה נראה בנורמה לפי הגרף (44-196) לעומת זאת, בתחתית הבדיקה מצויין כך: MARCO CK TYPE 2 (1%) IS DETECTED במעבדה אמרו לי שאני צריך לדבר עם הרופא על זה ואילו הרופא אליו חזרתי עם התוצאות לא אמר לי דבר בעניין, ואמר לי לראות רופא כשאחזור לארץ. בחיפוש בגוגל נבהלתי לגלות כי הימצאות MARCO CK TYPE 2 בדם מקושרת למחלות כבד או מחלות ממאירות אחרות ועוד שאר ירקות עם פרוגנוזה מלחיצה משהו. אני יודע שאינך מכיר אותי ושתשובות הפורום אינן תחליף לבדיקת רופא וממילא אין להסתמך עליהן, אך אודה לך אם באופן עקרוני בלבד תוכל להתייחס למשמעות של הממצא, משמעות 1% כפי שנכתב ?, האם טעה הרופא שהתעלם מממצא שכזה, כפי שהתרשמתי מחיפוש בגוגל ? האם עליי להתעקש על בירור כאן ועכשיו ? איזה המשך בירור\ בדיקות בד"כ נחוץ כדי להעמיק בירור לאור ממצא שכזה ?

22/07/2012 | 06:40 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

הנושא של תת קבוצה זו של ה-CPK אינו מוכר לי. לא זה אבל אינו מאפשר לי לענות לך תשובה- מרגיעה או מפחידה- אלא שפרט לתיאור האנזים ומה שקראת, אינך מספק כל אינפורמציה על הרקע, וזה מה שקובע הסבירות שיש או אין משהו מסוכן. הטיול הוא טרקים ממושכים עם תרמיל על הגב או טיפוס צוקים? (מה שמסביר כאב שרירים), אתה מזריק סמים לווריד או מקיים מין לא מוגן? (מה שחושף למחלות זיהומיות), יש לך ירידה של 15 קג' במשקל/ חום/ צואה לבנה/ הקאות/ בצקות?(מה שמחשיד למחלה יותר חמורה כולל כבד וכיליה)... אם אין לך שום דבר מהנ"ל והתלונה היחידה היא כאב שרירים והממצא היחיד הוא בתת קבוצה של ה-CK, קרוב לוודאי שאין משהו חמור. דרך אגב- אם טיילת באזורים שיש בהם מחלת ליים (LYME) צריך לבדוק גם את זה. מציע לך לחזור לרופא שבדק הכל, לא בגלל חומרת המצב, אלא בגלל שבלי זה לא תהיה רגוע, ובקש ממנו לדבר איתך באופן ספציפי על זה. אני חושב שהשקט הנפשי שלך בחודשיים הבאים שווה את ההוצאה הכספית הנוספת.

מנהל פורום רפואת משפחה