לחץ דם גבוה עם סכרת- מיואש...

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

31/03/2011 | 16:02 | מאת: אליעד

אני סובל מלחץ דם גבוה בשנתיים האחרונות, הממדים שלי אינם יציבים גם לאחר לקיחת התרופות, הרופא כבר החליף לי פעמיים תרופה (לוטן ודיובן לא התאימו לי) עכשיו הוא הציע לי נסיון של ראסילז בגלל שזיהו אצלי התחלה של סוכרת סוג 2 (לפני חצי שנה אובחן רשמית, מדדים של 150 אחרי צום הובילו לתרופות, שוב...). אני מבין שהשילוב של לחץ דם וסוכרת הוא מסוכן ואני מנסה לשמור על תזונה נכונה אבל אני מוצא את עצמי מבולבל בין כל התרופות והדיאטות. האם יש כללי ברזל שאני חייב לשמור עליהם במצבי? האם התרופות הן הפיתרון הכי טוב למצבי? ראיסלז היא תרופה שמתאימה לסוכרתיים? כמה זמן אחרי שימוש בתרופה אדע אם היא מתאימה לי או לא? תודה לך על ההסבר

31/03/2011 | 20:05 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

אליעד שלום לא מפתיע שאתה מרגיש מיואש, אם בשנתיים האחרונות נחתו עליך אבחנות של שתי מחלות כרוניות, וייתכן שמאדם שנחשב בריא וחסין לכל, נכנסת לקטגוריה של "חולה כרוני" שתלוי מעתה ועד עולם בלקיחת תרופות. הייאוש הזה הוא אחד השלבים של ההכרה במחלה כרונית וההפנמה שמצב זה ילווה אותך כל חייך. הטיפול בשתי המחלות, ובמכלול הנקרא "תסמונת מטבולית" הוא שילוב של טיפול התנהגותי (תזונה, פעילות גופנית, שמירה על משקל) ותרופתית. טיפול זה צריך "לתפור" באופן אישי לכל מטופל ומטופל, וזה לעיתים תהליך ארוך ומתסכל עד שמגיעים לאיזון "מספיק טוב" גם אם לא אידאלי. חשוב קשר טוב עם רופא המשפחה, אם צריך גם יועצים כמו מרפאת סוכרת ששם יש גם ייעוץ תזונתי, לעיתים צריך מעורבות של שאר אנשי הבית (סילוק מאכלים מפתים ולא בריאים למשל, הקניית הרגלי ארוחות סדירות ובריאות). הבשורה הטובה היא שאפשר לחיות חיים מלאים ומהנים גם עם שתי מחלות אלו וגם עם התרופות. הפנמה, סבלנות, דבקות בטיפול הם המפתח. בהצלחה

04/04/2011 | 09:55 | מאת: אליעד

אכן אני בתחילת הדרך ועד לא מזמן הרגשתי אדם בריא לגמרי, אני אמור להגיע לפגישה במרפאת הסוכרת בחיפה (רמב"ם) נקווה לטוב. שוב תודה על מילות העידוד. אליעד

מנהל פורום רפואת משפחה