כאבים בצד שמאל, בבטן העליונה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

30/10/2006 | 06:35 | מאת: יאיר

שלום ד"ר, הנני בן 23. מזה 5 ימים מתעורר עם כאבים עזים, בצד שמאל בבטן העליונה, ממש מאחורי הריאות. אין לי בעיות עיכול כלשהן. בטוחני שהכאב לא בא מהלב, כי עם מאיבר אחר הנמצא תחתיו. (פשוט לא ידעתי לאיזה פורום ליחס הודעה זו). במשך היום, הכאב חולף לאט לאט. אבל שוב חוזר בבוקר. אני מרגיש שמשהו תפוס חזק שם, אך אני לא יודע מה זה. אני נוטל אנטיביוטיקה כבר במשך 10 ימים (רפפן 1000 מ"ג), (הייתה לי דלקת גרון לא מזמן). האם יש קשר בין הדברים? אם לא, מה יכול להיות הדבר? כיצד הדבר חולף במשך היום בזמן שאני בתנועה, וחוזר בבוקר בכאבים עזים?

30/10/2006 | 14:23 | מאת: ד"ר יעל הס

בצד שמאל למעלה יש בד"כ טחול. הטחול לא כואב ברוב המקרים. אפשרות אחרת היא שיש גירוי מהריאות כלפי מטה (האם נבדקו הריאות? האם אין חשש לדלקת ריאות?) שיכול לגרום לכאבים בבטן עליונה. אפשרות נוספת היא שיש הגדלה משמעותית של הטחול בגלל למשל מחלת הנשיקה, שגורמת לתסמינים דמויי דלקת גרון ובגלל זה הכאבים - אבל את זה ניתן לגלות בבדיקת רופא פשוטה.

30/10/2006 | 15:07 | מאת: יאיר

שלום לך, ביצעתי צילום ריאות (רנטגן), וממבט ראשוני ע"י רופא המשפחה שלי, נראה כי הכל תקין (הצילום בכל מקרה, הועבר לאבחון של מומחה). מחר אעשה בדיקת אולטרה-סאונד. האם הבדיקה יכולה להראות מה מצב הטחול? כמה חמורה המחלה יכולה להיות? אם במשך היום, אני לא מרגיש כלל את הבטן, אלא רק בשכיבה ממושכת (למשל שינת לילה), או בלקיחת נשימה ארוכה, האם הדבר לא מעיד על שריר תפוס כלשהו אולי? איזה שרירים יש בקרבת מקום שעלולים להתפס? תודה, יאיר.

מנהל פורום רפואת משפחה