כושר חשיבה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/07/2006 | 01:30 | מאת: גיא

מה יכולות להיות הסיבות ומה צריך לעשות אם יש הרגשה כזו של ירידה ביכולות הקוגנטיביות (זיכרון, ריכוז, כושר החשיבה...) מעל שנה וזה מחמיר עם הזמן? האם יכולה להופיעה דמנציה לאדם בן 47 ?

26/07/2006 | 09:58 | מאת: ד"ר יעל הס

קודם כל, לא שכיח שיש דמנציה לאדם בן 47. בגיל הזה צריך לבדוק חסר בברזל, ויטמין B12 או פגיעה בתפקוד בלוטת התריס (לא כל כך נפוץ בגברים אבל קיים). סיבות אחרות יכולות להיות מתח, לחץ או דכאון. ייתכנו מקרים של דמנציה בגיל הזה בגלל מחלות תורשתיות כמו הנטיגנטון (אם יש סיפור משפחתי של דמנציה בגיל צעיר), או פגיעה מוחית מסיבה לא ידועה.

27/07/2006 | 00:30 | מאת: גיא

הברזל בסדר, B12 היה 202 ולאחר 3 חודשים עם כדורים עלה ל 570 , TSH 1.54 , אין סיפור משפחתי דומה, אין פגיעה מוחית (באם הכוונה לפגיעה פיזית, תאונה, או שהתכוונת לפגיעות מסוג אחר כמו מחלות מסויימות שצריך לבדוק). הרגשה כזו יכולה להכניס מתח ודיכאון, השאלה אם יש בירורים אחרים שצריך לעשות? האם יש סטטיסטיקה על הגילאים שיש דמנציה שלא תורשתית?

מנהל פורום רפואת משפחה