חיידק בגרון, סטרפטקוקוס.

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

15/08/2005 | 19:55 | מאת: שלום

שלום, לפני כחודש וחצי עשיתי משטח גרון והתוצאה יצאה תרבית חיובית Beta hem.strep.gro A לא קיבלתי טיפול, כי לא ידעתי, ועבר בערך שבועים שהתחלתי להרגיש שוב ממש רע, עד עכשיו שזה עוד שלושה שבועות לערך אני מרגישה חולה, כל פעם עם תופעות אחרות. כאב ראש, פתאום כאב גרון, חולשה, צורך רב לישון, חום נמוך... ברצוני לדעת, האם זה נכון שחידק הסטרפטקוקוס יכול לעבור למקום אחר בגוף? ואם כן, מה שממש חשוב לי לדעת, אם הוא עובר- הוא לא נשאר בגרון, כלומר יתכן שעבר לריאות ובמשטח גרון כבר לא יראה, או שהוא יראה גם במשטח גרון. תודה מראש

15/08/2005 | 20:03 | מאת: ד"ר שי מזור

סטרפטוקוקוס נימצא בשקדים סטרפטוקוקוס יכול לגרום לסבוכים כמו דלקת בלב או בכילייה וזאת בעצם הסיבה שבגללה לוקחים אנטיביוטיקה אני משער שמשטח גרון חוזר יהיה חיובי אבל אני לא מבין למה צריך אותו אם את גם בפעם הקודמת לא לקחת טפול כלומר , אם כבר עשית משטח ,לא טרחת לברר תוצאותיו??

15/08/2005 | 20:48 | מאת: שלום

תודה על התשובה המהירה, נכון הייתי צריכה לברר, אבל לכל אחד וסיבותו. אודה לך אם תוכל להגיד לי אם יכול להיות הקשר בין התופעות האחרונות... חולשה,,, כאב גרון.... חום בא והולך... לדלקת אפשרית מהסטרפטקוקוס? והאם יכול להיות שסטרפטקוקס עובר לבד?????? בלי טיפול אנטביוטי? עשיתי משטח, אבל אחרי ששתיתי ואכלתי, למרות שאמרו לי שזה לא משנה, והוא יצא תקין שוב תודה לך

15/10/2007 | 14:25 | מאת: ארז ב

ד"ר שלום, בעייתי דומה - לפני כחודש חליתי, ובמשטח גרון נמצא: Strep.Pyogenes.group A טופלתי באנטיביוטיקה, וכעבור מספר ימים הכל חלף (כמובן שהמשכתי לנטול את האנטיביוטיקה עד תומה). לאחר כחודש, הצטננתי שוב (הפעם הרבה פחות קשה, לא מלווה בחום וכאבי ראש, אלא צינון וכאב גרון קל). תוצאות המשטח הפעם היו: Strep.beta heamolit. NON A מה בעצם קרה? מה אומרת תוצאת הבדיקה השנייה? תודה רבה, ארז.

15/07/2008 | 14:09 | מאת: אוריאן

שלום רב, ברצוני לדעת על חיידק הפפה (או פאפה). בברכה אוריאן

27/02/2008 | 21:08 | מאת: אילן

שלום, במשטח גרון שנעשה לבני נמצאה תרבית חיובית אך בשורה מתחת כתוב שם החיידק : STREP A ולידו תשובה : 0 (אפס) מה זה אומר? שמצאו חיידקים אחרים אבל לא סטרפטקוקוס A או שזה החיידק שאובחן. אין פירוט באשר לחיידקים אחרים. לתשובתכם אודה. אילן

מנהל פורום רפואת משפחה