סידן גבוה בשתן , סידן בדם , והקשר בינהם

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

17/06/2005 | 15:37 | מאת: רעות

ד"ר שלום אני מבקשת לשאול בהמשך לתשובה לגבי רמת סידן בדם ובשתן הבדיקה היתה של איסוף שתן של 24 שעות הרמה היתה 360, הנורמה עד 300 בבדיקה החוזרת לביקורת הרמה היתה 280 , קרוב לתחום העליון של הנורמה, אני רוצה לציין כי אני סובלת מבעיה של צמאון כל הזמן , רמת הסידן בדם היתה בבדיקה הראשונה - 9.5 בבדיקה החוזרת לביקורת - 9.8 רמת PTH היתה תקינה רמת קורטיזול היתה הרבה מאד מתחת לנורמה , תוצאה של - 5.8 הנורמה היא בין 350 - 55 השאלה שלי היא : 1. האם יתכן כי רמת הסידן הגבוהה בשתן היא תוצאה של רמה גבוהה של סידן בדם אשר העודפים שלו הופרשו בשתן כדי לגרום לרמה נורמלית של סידן בדם ? 2. ואם זה כך , אם הבעיה היא רמה גבוהה של סידן בדם , שגורם לרמה גבוהה של סידן בשתן , מה זה אומר ? כיצד יודעים אם זה כך ? ומה עושים להמשך ברור ? בתודה לך

17/06/2005 | 22:25 | מאת: ד"ר יעל הס

רמות שקרובות לנורמה גם אם הן מעט חורגות מחוץ ל"קווים האדומים" אינן מהוות בעיה רצינית. לדעתי זו לא הסיבה לשתיה המרובה וצריך למצוא סיבות אחרות (יובש בפה, בעיה בהפרשת רוק, סוכר?, צורך נפשי לשתיה ועוד). קורטיזול שנמדד - זה בדם או בשתן?

19/06/2005 | 08:37 | מאת: רעות

רמה נמוכה של קורטיזול היתה בבדיקת איסוף שתן של 24 שעות התוצאה היתה 5.8 הטווח הנורמלי בין 350 - 55 קורטיזול בדם התוצאה היתה תקינה בתוך טווח הנורמה

מנהל פורום רפואת משפחה