סרטן כבד

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/01/2000 | 13:00 | מאת: איתן בנימין

ברצוני לקבל סיוע באיתור טיפולים חדשניים בתחום הטיפול בסרטן הכבד. המדובר בחולה עם HBV פעיל, טופל באינטרפרון שיבעה חודשים (ע"י הזרקה) לאחר הטיפול נערך לחולה אולטראסאונד בה נמצא גוש בכבד, אי לכך נערך לחולה CT בהעלה ממצאיים של גוש בקוטר 7X7X8, החולה נותח מידית בביה"ח הדסה עין כרם, הגוש נושק לאבי העוקרים היוצא/נכנס מהכבד, כאמור החולה נותח, אולם הכירוג (שבשמו לא הנקוב) סבר כי הוצאת הגוש תהווה סיכון ממשי לחולה ולכן הוחלט לסגור את הבטן, לא לפני שהותקן בתוכה מתקן שאמור להוביל בעתיד חומר כימוטרפי לטיפול בגידול הקיים, כמו כן, הוצאה נקודה נוספת מהכבד שנחשדה כגרורה, הוצא כיס המרה, שני בלוטות לימפה שלאחר בדיקה בחיתוך כפול נמצאו כלא נגועות. יצויין כי לאורך כל הטיפול באינטרפרון לא נעשה לחוה (אחי) אולטראסאונד או כל בדיקה אחרת. האולטרא סאונד נתבצע הודות להתעקשות של בני המשפחה והחולה שהתלונן על כאבים עזים באיזור הכתפיים והגב העליון. בסיום הניתוח הודיע המנתח לבני המשפחה כי חיו של החולה ספורים וכי אין מה לעשות. הפסיקה החד משמעית הזו הביאה אותי למסקנה כי אין להרים ידיים (מה עוד שכבן למשפחה שכולה אין לנו את האפשרות לאבד אח נוסף ןכי ניתן להציל את החולה או לכל הפחות לאריך את חייו) המסקנה הזו הובילה אותי להפגש עם מספר רופאים מכובדים בתחום הן בהדסה והן באיכילוב שהפיחו תקווה כי ניתן לעשות עוד דברים שלא נעשו, למרות שהמצב קשה ומורכב. מחיפושים שערכתי, הגעתי לבי"ח בצרפת בשם פןל ברוש אל פרופ ביסמוט רציתי לקבל את חוות דעתכם לאפשרות הטסתו לצרפת וביצוע ניתוח נוסף שיוכל לשנות את פני המציאות. כמו כן בימים הללו אני שוקד על העברת החומר המצוני בידי לשפה האנגלית ע"מ לשגרו לשם או להגיע למרכז הזה אל פרופ ביסמוט. מההיכירות שלי את הנושא ומהידע שצברתי עם הזמן תוך כדי האירוע ותוך למידתו עולות שאלות רבות לגבי אופן הטיפול ודרכיו, אולם אין זה הזמן לדון בכך, המטרה הראשונית הצלתו של החולה בכל מחיר. אודה באם תתנו לי נתונים או מידע שיוכל לעזור במשהו ולו הקל ביותר בדרך להצלתו של החולה. בריגשי כבוד איתן בנימין יוסף קלאוזנר 1, ארנונה ירושלים, 93388 טל 02-6734734 בערב 02-5307804 בבקרים

06/01/2000 | 18:33 | מאת: צוות האתר
הסיפור שלך בהחלט מעלה שאלות רבות בקשר לאפשרויות הטיפול, למיטב הבנתי התייעצת עם מומחים רבים בתחום, וקטונתי מלתת עיצות נוספות, כמו כן ככלל עיצות טיפוליות קשה מאוד לתת דרך האינטרנט ללא היכרות מעמיקה עם החולה ומצבו. אני אנסה במסגרת זו לתת לכך מעט מידע על גידולי כבד, אני מניחה כי אחיך סובל מגידול הקרוי HCC - Hepato cellular Carcinoma. גידול זה מופיע בכ- %15 מהחולים בHBV , הסימנים הם בדרך כלל כאבים עמומים בבטן ימנית עליונה. בבדיקה גופנית ניתן למצא כבד מוגדל או אפילו למשש גוש. הפרוגנוזה של גידולים אילו אינה טובה, במקרים שמצליחים בניתוח להוציא את הגידול החולים חיים כ- 3 שנים בממוצע. הפרוגנוזה טובה יותר בגילאים מתחת 45. הטיפולים במחלה שונים: לדוגמא צריבה במקרים שמדובר בגידול יחיד קטן מ- 5 ס"מ, כמוטרפיה ישירות לתוך הכבד, אפשרות נוספת היא כריתה ניתוחית, ולעיתים ניתן לשקול השתלת כבד אם מדובר בגידול קטן או מספר נגעים קטנים. קיים טיפול חדשני ונסיוני המאפשר הקפאה של הגידול שלא ניתן לכריתה בזמן הניתוח. ברצוני להפנות אותך לאתר המספק מידע לחולי כבד http://www.liverdoctor.com/. הבצלחה בהמשך חיפוש המידע ואל תהסס לפנות בשאלות נוספות, אפרת
10/01/2000 | 07:46 | מאת: איתן בנימין

אפרת תודה על תשובתך המהירה. ברצוני לקבל יעוץ נוסף, האם יש באפשרותי לקבל לידי את הפרפראטים (סליידים) בחלקים בהם בוצע ביופסיה ע"מ לשולחם לבדיקה נוספת במעבדה שונה בארץ או בעולם? האם הבדיקה הנוספת יכולה להעשות במסגרת ביטוח הבריאות או בצורה פרטית בלבד? האם ביצוע בדיקות פתלוגיות הקובעות כי לחולה ישנו HCC נבדקות במעבדות שונות, ואו במרכזים רפואים שונים, או שהיא מתבסס על בדיקה בודדת של מעבדת בי"ח בה החולה מאושפז? האם העובדה כי קבלת תוצאות הבדיקה נתקבלו באופן סופי רק שלושה שבועות לאחר לקיחת הדגימות מעידה על הספקות לגבי ההמצאים? מה עוד שבכל פעם ניתנו תשובות שונות. האם את מכירה מעבדות בעולם או בארץ המתמחות בביצוע בדיקות פתלוגיות כאלה? אודה לקבל תשובתך ברגשי כבוד ב. איתן

10/01/2000 | 14:05 | מאת: איתן ב

איתן בנימין כתב/ה: ------------------------------- אפרת תודה על תשובתך המהירה. ברצוני לקבל יעוץ נוסף, האם יש באפשרותי לקבל לידי את הפרפראטים (סליידים) בחלקים בהם בוצע ביופסיה ע"מ לשולחם לבדיקה נוספת במעבדה שונה בארץ או בעולם? האם הבדיקה הנוספת יכולה להעשות במסגרת ביטוח הבריאות או בצורה פרטית בלבד? האם ביצוע בדיקות פתלוגיות הקובעות כי לחולה ישנו HCC נבדקות במעבדות שונות, ואו במרכזים רפואים שונים, או שהיא מתבסס על בדיקה בודדת של מעבדת בי"ח בה החולה מאושפז? האם העובדה כי קבלת תוצאות הבדיקה נתקבלו באופן סופי רק שלושה שבועות לאחר לקיחת הדגימות מעידה על הספקות לגבי ההמצאים? מה עוד שבכל פעם ניתנו תשובות שונות. האם את מכירה מעבדות בעולם או בארץ המתמחות בביצוע בדיקות פתלוגיות כאלה? אודה לקבל תשובתך ברגשי כבוד ב. איתן

10/01/2000 | 21:24 | מאת: צוות האתר
שלום איתן, לגבי זמן קבלת תוצאות הבדיקה, לדעתי אין זה זמן ממושך כלל, עליך להבין כי המעבדות הללו נמצאו תחת עומס קשה ביותר, וכל בדיקה כזו לדעתי עוברת מספר בדיקות שונות לפני הגעה לאבחנה סופית. ברוב המקרים הבדיקה נבדקת אך ורק בבית החולים בו היא התבצעה, אלא אם מדובר באבחנה קשה ולא מוכרת אז פונים לבתי חולים אחרים. איני מכירה טוב את הנהלים של קופות החולים לגבי העברה של בדיקה לבית חולים אחר, עליך לברר זאת עם קופת החולים, אך אני סבורה כי זה ניתן לביצוע. לגבי מעבדות המבצעות בדיקות אלו, איני מכירה מעבדה המתמחה בבדיקות אלו במיוחד בארץ. כדאי לברר האם ישנו מקום בעולם המתמחה בבדיקות אלו מצאתי את האתרים הבאים, יתכן ששם תוכל לקבל תשובות לגבי מרכזים בעולם, נסה לשלוח אמייל: http://hepatitis-central.com/hcv/maintoc.html http://www.hepnet.com/update17.html בהצלחה, אפרת.

מנהל פורום רפואת משפחה