השפעות לוואי של תרופה:אוקסר

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

02/11/2002 | 00:08 | מאת: אופק

הודעה שניה. לצערי עדיין לא קבלתי תשובה בנושא השפעות הלוואי של תרופת אוקסק. אני ךןקחת תרופה זו כבר מספר שנים 50 מיליגרם ליום. אני בת 57 . ברצוני לדעת האם יש לתרופה השפעות לוואי שכדאי שאדע? האם עלול להווצר מחסור באבץ, או מינרלים או ויטמינים אחרים? האם ישנן תרופות חדשות שהשתפרו בשנים האחרונות שמומלצות יותר מתרופה זו? בתודה.

03/11/2002 | 09:07 | מאת: ד"ר יעל הס

לא ידוע לי על השפעת אוקסאר על משק המינרלים והויטמינים בגוף. בעיקרון לא ידוע על תופעות לואי אחרות, אבל לפעמים היא יכולה (למרות שבד"כ היא לא), לגרום לשיעול טורדני. תופעה אחרת היא הורדת לחץ דם מעבר לרצוי. חוץ מזה זו תרופה מצויינת ואם היא פועלת להורדת לחץ דם, אז אין סיבה להחליף.

מנהל פורום רפואת משפחה