דליריום טרמנס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפול בפריצת דיסק ללא ניתוח

הכירו, DTS (Spinal Decompression Therapy) - טיפול המסייע לסובלים מפריצת דיסק ומייתר את הניתוח. מהו הטיפול החדשני וכיצד הוא מסייע לסובלים מפריצת דיסק? פריצת דיסק או בלט דיסק נחשבת פגיעה אורתופדית שכיחה שעלולה לגרום כאבים, הגבלות תנועה וקשיים תפקודיים לסובלים ממנה. במקרים מסוימים, הטיפול השמרני המוצע לסובלים מפריצת דיסק אינו מספק - והם שוקלים פתרון כירורגי: ניתוח פריצת דיסק, במהלכו (על פי רוב) מוסר הדיסק הבולט. רגע לפני שנכנסים להליך כירורגי הנחשב מורכב ונושא בחובו לא מעט סכנות, מומלץ למצות את כל אפיקי הטיפול השמרניים - ובכללם אפיק טיפולי חדש, שיש בכוחו לסייע לסובלים מפריצת דיסק ולייתר את הצורך בביצוע הניתוח. למצות את כל אפיקי הטיפול השמרנייים. אילוסטרציה: שאטרסטוק מהי פריצת דיסק?פריצת דיסק היא הפרעה נוירולוגית-אורתופדית שכיחה. כאבי גב הם הכאבים הנפוצים ביותר, אותם חווים רוב האנשים. לכאבי גב...
ללמוד עוד על דליריום טרמנס
טיפול בפריצת דיסק ללא ניתוח-תמונה

הכירו, DTS (Spinal Decompression Therapy) - טיפול המסייע...

מאת: דוד גרבר
29/09/2016

דליריום טרמנס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

פוליאסטר (בסיס, מאיץ ומקשה), סיליקון RTV (דו רכיבי, בסיס + מקשה) בד סיבי זכוכית, בד סיבי פחם, סיבי פחם (קצוצים), סיבי זכוכית, הכנת חומרים מרוכבים כמו בד פחם ואפוקסי או פיברגלס (עם שרף אפוקסי או פוליאסטר), ניסור וקידוח באפוקסי\פוליאסטר\בד פחם\בד זכוכית (לאחר שהם קשים) *** לאחר הקדמה - כותרת זו, שוב שלום :-) יוצא לי להכיר ולהתעסק עם החומרים האלה לאחרונה ולחקור איך הם משתלבים עם כלי נגינה שונים שאני בונה. הייתי רוצה לדעת על תקני בטיחות כלליים וספציפיים אם יש. מן הסתם שיש תקנים שונים לפעולות שונות ולכן לא אחשוב להטריח לכתוב כל אחד בנפרד, אבל אולי המלצה כללית והפניה למקורות ידע אמינים בנושא בטיחות עם חומרים מרוכבים וכל מה שהזכרתי. ספציפית הייתי מעוניין לדעת על בד קרבון ובד סיבי זכוכית, האם חובה לשים מסכה בזמן עבודה איתו (גזירה), ראיתי באינטרנט אנשים שלובשים שכפ"צ מלא וכאלה שלא נזהרים כלל... וכן מה לעשות אם נשפך עליי קצת אפוקסי, זה קרה לי פעם פעמיים... וזה דביק ולא יורד עם שום דבר (גם אצטון) מלבד הורדה פיזית (שפשוף חזק בברזלית או נייר לטש) באיזה כפפות כדאי להשתמש וכו'.

כן, יש הרבה מאוד חומרים שונים ומגוונים. לא מכירה ספר או אתר או מאגר מידע שבו כל הדברים יהיו מרוכזים. אתר שבו יש מידע יותר כללי על הסיכונים בחומרים אלה הנו https://www.osha.gov/dts/osta/otm/otm_iii/otm_iii_1.html מידע נקודתי יותר לגבי סיכונים ועבודה בטוחה עם החומרים אפשר למצוא בגליונות הבטיחות (MSDS) של כל חומר וחומר. לפי שם היצרן או החומר. ניתן למצוא באינטרנט או לקבל מהספק. בכל מקרה של עבודה עם חומרים חדשים או ביצוע תהליכים חדשים, יש משפט מפתח מנחה, שהוא המוביל היום בחשיפה לחומרים מסוכנים והוא עקרון הזהירות המונעת. עד שלא בדקת ומצאת שהחומר לא מסוכן, הוא מסוכן. אם נמצא שמסוכן, נזהרת, ואם לא מסוכן, אין בעיה ואפשר לעבוד איתו ללא הגנה מיוחדת. רשימת החומרים שהצגת והסוגים השונים של דבקים וחומרים לפילמור, אף אחד מהם איננו נחמד. כולם חומרים מסוכנים שיש לעבוד איתם בזהירות רבה. חלקם עלולים לגרום לגירוי נשימתי או גירוי בעור ובעיניים, חלקם מסוכנים יותר וחשיפה עלולה להוביל למחלות (סיבי זכוכית). כן, אותם אלה שעובדים עם ציוד מגן נשימתי (מסכת אב"כ חצי פנים או פנים לחומרים נדיפים, מסכת אבק איכותית (P3 או חצי פנים, כאשר אתה עובד עם חומרים אבקתיים ובמצבי שיוף, חיתוך, ליטוש). לא להשתמש בלחץ אוויר לניקוי כאשר יש סיבי זכוכית וסיבי פחות או אבק חומרים. לדאוג לאוורור ולשאיבה בכל מהלך העבודה. אלה שעובדים בלי ציוד מגן אישי הם מקבוצת "יהיה בסדר" עדיף להיות בקבוצה השניה. גם כאשר עובדים עם ציוד מגן אישי מלא, תמיד, בסיום העבודה להתרחץ היטב, ולהחליף בגדים. לגבי אפוקסי ועוד על הידיים, לא יורד עם שום דבר, לא סבון לא אצטון. מיד עם המגע ביד לשטוף עם מים וסבון. גם אז יכול חלק להשאר על היד. זה האופי של החומר. ירד כאשר העור יתקלף (או בשיוף כמו שאמרת, לא מומלץ, פוגע בעור ואז בעבודה מאוחרת יותר עם חומרים העור פגוע ויהיה רגיש יותר לחומרים מסוכנים) אפשר להשתמש בכפפות פוליאתילן (פשוטות, דקות, זולות, יש להחליף לעיתים מזומנות תוך כדי העבודה) או כפפות ניאופרן (יקרות ולא נוחות). אנחנו כאן לענות על שאלות למיטב ידיעותינו. המשך עבודה יצירתית טובה ובטוחה.

אזהר יותר בעתיד. אני מניח שהמסכת אב"כ של הצבא (יש לי כמה כאלה מדיירים שהפקירו ועזבו) מספיק טובה?

כן, מסכות אב"כ צבאיות טובות מאוד. חשוב לבדוק שהפילטרים בתוקף. גם אם בתוקף, לבדוק שלא פתוחים. פגי תוקף לאחר חצי שנה מפתיחה גם אם לא היו בשימוש.

שלום, בן 45,מזה 3 שנים סובל מאפיזודה של חרדה , דכאון, סוג של אוסידי בעיקר מחשבתי, מחשבות חוזרות,קשיי בריכוז, חוסר מוטבציה. התחלתי לקחת רסיטל לפני שנתיים וחצי, לאחר 4 חודשים הטבה משמעותית שנמשכה כ שנה, מאחר והיו בעיות בתפקוד המיני בגלל הכדורים ומכיוון שחשבתי שאסתדר בעצמי,גם עברתי טיפול פסיכולוגי החלטתי ביחד עם הפסיכאטר לרדת מהכדורים. לצערי לאחר מספר חודשים נבעיות חזרו, ניסיתי ויאפקס, שוב רסיטל ואחר כך פבוקסיל ולא הגעתי חזרה להטבה. אחר כך עברתי פסיכאטר ועשיתי טיפולי dts זרם חשלי עדין, ניירופידבק, ביופידבק שלא הועילו. חזרתי לתרופות עם הפסיכאטר השני-לשיאה ,מודל,סורבון,טריזדול לשינה שלא הועילו. עכשיו אני מטופל אצל הפסיכאטר הראשון, נתן לי אפרניל שאני לוקח מזה כחודש ושבוע, עכשיו עליתי ל 150 מג. מרגיש שיש שיפור בחרדות , בדיכאון ובריכוז, יותר קל בעבודה. הבעיה היחידה היא שיש עיכוב רציני בשפיכה וקושי להגיע לאורגזמה. תחושה כזו לא היתה לי עם אף כדור.אמרתי את זה בפגישה האחרונה עם הפסיכאטר, מדובר בפסיכאטר פרטי עם 40 דנות ניסיון. הוא אמר שזה יחלוף עם הזמן ואם לא אפשר לתת עוד כדור. בכל מקרה אמר שהמצב הזה הפיך כאשר מפסיקים את הכדור. רציתי לשאול גם פה , האם המצב הזה הפיך בהפסקת הטיפול? האם באמת יכול לחלוף לבד? במידה ולא איזה טיפול אפשר לתת, שמעתי שוולבוטרין יכול לעזור, איזה כדור נוסף יכול לעזור? רוצה לציין שכנראה לא יכול להחליף כדור, כבר ניסיתי ssri,snri כבר אין לא יותר אופציות וכבר עייפתי מהנסיונות האלה.האם יש תוספי מזון שיכולים לעזור בשפיכה המאוחרת. רוצה לציין שהנושא המיני מאוד חשוב ולא רואה את עצמי מתפשר בעניין. אשמח להארות ועזרה, תודה רבה

וולבוטרין הינה אפשרות טובה!

האם הבדיקה קיימת בישראל ואם כן היכן?

שלום דוד, לא ידוע לי שהבדיקה קיימת בישראל, אולם אינני רדיולוגית. כדאי להתייעץ עם מומחה ברדיולוגיה. בהצלחה

למרבה הצער אין אף פורום רדיולוגיה פעיל כיום שאפשר לשאול בו שאלה כזאת (ואחרות).