שלום לך, האינסולין מיוצר בתאי הביתא של הלבלב, תחיחלה בצורה של מולקולה גדולה הנקראת "פרואינסולין", ולפני השחרור לדם היא מתפרקת לאינסולין+. -C-Peptide . על כל מולקולת אינסולין אחת, משתחררת מולקולת סי-פפטיד אחת. כך שניתן להעריך את מידת התגובה והפעילות הלבלבית לפי רמת הסי פפטיד בדם, גם בסוכרתי שמזריקים לו אינסולין. אם הרמה היא מתחת לנורמה המינימלית, נקבעת אבחנה של סוכרת מסוג 1 בהתאם. אם הרמה היא גבוהה, במיחוד אחר שעתיים מהאוכל, זוהי עדות לסוכרת מסוג 2 עם תנגודת לאינסולין. בדיקות אלו יעילות ביותר ובמבוצעות כיום ברוב מוסדות המחקר והמרפאות לסוכרת הקשורות בהם. הן מאפשרות לקבוע האם לפנינו סוכרת עם חסר מלא או יחסי של אינסולין או סוכרת עם יתר אינסולין (בשמנים למשל עם תנגודת לאינסולין).בדיקות תגובת האינסולין האנדוגני (C-Peptide ) והערכת הרזרבה הלבלבית לקראת החלטה איזה טפול תרופתי לתת לנבדק ממריץ לבלב, עוקף לבלב או אינסולין?
שלום לך משה, תודה על המחמאות - אני למשל לא סומך על אף רופא... אני מניח שהבדיקות שלך נעשו בצום - והמשמכות היחידה שלהם בנוסף לכך שהן מראות לבלב תקין בצום, שהסוכרת שלך היא לא מסוג 1. אילו הקמנצנים של הקופה היו עושים לך גם רמותץ אינסולין ו סי פפטיד שעתיים אחר האוכל, היינו יכולים גם לדעת אם יש לך תנגודת לאינוסלין (האופיינית לסוג 2 ) או לא. המדד להמוגלובין המסוכרר של 7.9 הוא מעל לרצוי - התייעץ עם רופאך איך לשפר זאת, ומהר. אין צורך ב בבדיקת אנטי GAD. גם אם הוא חיובי זה לא משנה לא את הטיפול ולא את האבחנה שלך.
שלום לך ליטל, הפר-פרואינסולין מתפרק על ידי סיגנל פפטידזה ברטיקולום האנדופלסמטי בתא הביתא. הפרואינסולין מתפרק בשתי נקודות על ידי שתי פפטידזות שונות: אנדופפטידזה מסוג 1 (PC3 ) מפרקת את הקשר בין ארגינין 31 לארגינין 32 במיקום של B/C של הפרואינסולין אנדופפטידזה PC2 מפרקת את הקשר בין הליזין 64 לארגינין65 בקשר A/C כאשר פירוק שני הקשרים מושלם, מתקבלת מולקולת C (ה C-PEPTIDE) ומולקולת האינסולין על שרשרותיה (A+B). זהו אני מקווה שבכך באת על סיפוקך ועתה תוכלי לישון יותר טוב בלילה... בברכה, ד"ר יורם קנטר
שלום לך, האינסולין מיוצר בתאי הביתא של הלבלב, תחיחלה בצורה של מולקולה גדולה הנקראת "פרואינסולין", ולפני השחרור לדם היא מתפרקת לאינסולין+. -C-Peptide . על כל מולקולת אינסולין אחת, משתחררת מולקולת סי-פפטיד אחת. כך שניתן להעריך את מידת התגובה והפעילות הלבלבית לפי רמת הסי פפטיד בדם, גם בסוכרתי שמזריקים לו אינסולין. אם הרמה היא מתחת לנורמה המינימלית, נקבעת אבחנה של סוכרת מסוג 1 בהתאם. אם הרמה היא גבוהה, במיחוד אחר שעתיים מהאוכל, זוהי עדות לסוכרת מסוג 2 עם תנגודת לאינסולין. בדיקות אלו יעילות ביותר ובמבוצעות כיום ברוב מוסדות המחקר והמרפאות לסוכרת הקשורות בהם. הן מאפשרות לקבוע האם לפנינו סוכרת עם חסר מלא או יחסי של אינסולין או סוכרת עם יתר אינסולין (בשמנים למשל עם תנגודת לאינסולין).בדיקות תגובת האינסולין האנדוגני (C-Peptide ) והערכת הרזרבה הלבלבית לקראת החלטה איזה טפול תרופתי לתת לנבדק ממריץ לבלב, עוקף לבלב או אינסולין?
שלום לך משה, תודה על המחמאות - אני למשל לא סומך על אף רופא... אני מניח שהבדיקות שלך נעשו בצום - והמשמכות היחידה שלהם בנוסף לכך שהן מראות לבלב תקין בצום, שהסוכרת שלך היא לא מסוג 1. אילו הקמנצנים של הקופה היו עושים לך גם רמותץ אינסולין ו סי פפטיד שעתיים אחר האוכל, היינו יכולים גם לדעת אם יש לך תנגודת לאינוסלין (האופיינית לסוג 2 ) או לא. המדד להמוגלובין המסוכרר של 7.9 הוא מעל לרצוי - התייעץ עם רופאך איך לשפר זאת, ומהר. אין צורך ב בבדיקת אנטי GAD. גם אם הוא חיובי זה לא משנה לא את הטיפול ולא את האבחנה שלך.
שלום לך ליטל, הפר-פרואינסולין מתפרק על ידי סיגנל פפטידזה ברטיקולום האנדופלסמטי בתא הביתא. הפרואינסולין מתפרק בשתי נקודות על ידי שתי פפטידזות שונות: אנדופפטידזה מסוג 1 (PC3 ) מפרקת את הקשר בין ארגינין 31 לארגינין 32 במיקום של B/C של הפרואינסולין אנדופפטידזה PC2 מפרקת את הקשר בין הליזין 64 לארגינין65 בקשר A/C כאשר פירוק שני הקשרים מושלם, מתקבלת מולקולת C (ה C-PEPTIDE) ומולקולת האינסולין על שרשרותיה (A+B). זהו אני מקווה שבכך באת על סיפוקך ועתה תוכלי לישון יותר טוב בלילה... בברכה, ד"ר יורם קנטר
ליטל, דומני שקיבלת תשובה מפורטת, כך אני מתרשם. ואני מנסה רק לעזור. הפרואינסולין היא המוליקולה הגולמית של האינסולין. תוכלי לצפות בתמונות מקסימות והסברים בלינק הבא: http://images.google.com/imgres?imgurl=www.blc.arizona.edu/courses/181gh/rick/biomolecules/graphics/insulin.gif&imgrefurl=http://www.blc.arizona.edu/courses/181gh/rick/biomolecules/protein.html&h=307&w=232&prev=/images%3Fq%3Dinsulin%26svnum%3D10%26hl%3Diw מאיר
שלום לך, לא דילגתי - מפני עומס העבודה המוטל עלי (כולל השאלות הרבות באתר זה ובאתרים אחרים) אני עונה בד"כ אחת לשבוע. תשובתך מחכה לך ליד שאלתך המקורית בברכה חמה ד"ר יורם קנטר
שלום לך, האינסולין מיוצר המקורו הראשוני בתוך תאי הביתא בלבלב כ"פרו-אינסוטלין" המכיל שרשרת ארוכה של מעל ל 80 חומצול אמיניות כשבלול. בצורה זו הוא מאוכסן בשלפוחיות זעירות בצמוד לדופן תא הביתא. כאשר מגיע גירוי להפרשת האינסולין (עליה ברמת הגלוקוז או מתן חומר או תרופה הגורמים להפרשת האינסולין ) מופעלים אנזימים מפרקי ללבון "פרוטאזות" הנמצאים בתוך שלפםוחיות האכסון. הפרואינסולין נפרד אז לשני מרכיבים גדולים - האינסולין (שתי שרשאות ישרות מחוברות בקשרי S-S ) ולפפטיד המחבר - ה " C_PEPTIDE ". וכן לשברים של 2-3 יחידות חומצות אמיניות חסרי חשיבות, כך שעל כל יחידה של אינסולין אחת מופרשת יחידה של C_PEPTIDE אחת, דבר המנוצל לבדיקת הפעילות הלבלבית האנדוגנית המטופלים המקבלים אינסולין חיצוני בזריקה. לפרו-אינסולין אין ערך ביולוגי (פעילותו היא פחות מ 2% בהשוואה לאינסולין. ) כאשר יש חשד לגידולךים של הלבלב - יש עליה בהפרשתו לדם ומשתמשים אז בבדיקתו לחיפוש על גידולים לבלביים פעילים. [חומר נוסף - בפרקים על האינסולין והמטבוליזם בגןף, בספר: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי"]
אטליעזר, אין כאן סיפורים. הפרו אינסולין היא מוליקולת ביניים ממנה נוצר האינסולין בתוספת מוצר לוואי הנקרא סי-פפטיד. אני לא יודע איזה חומרי צריך, אבל זהו שלב ביניים במהלך הפקת האינסולין. מאיר