פרשנות

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/03/2008 | 16:10 | מאת: משה

דר' קנטר הניכבד, כמשתתף ותיק העוקב אחר תשובותיך, אני סומך עליך יותר מאשר על הרופא שלי. להלן תוצאות שקיבלתי, אשמח לפרשנותך וח"ד: בסולם של 0-112 ---> INSULIN AB = 9.0 בסולם 1.1- 5.0 ----> c peptid = 3.9 A1C = 7.9 לא עשו לי GAD האם לבקש? תודה

25/03/2008 | 02:17 | מאת: סיטאגליפטין

אני ממליץ לבצע בדיקת דם לנוגדנים כנגד הלבלב ורכיביו. מדובר במספר נוגדנים, וביניהם Anti Gad, Anti Insulin, ICA. נוכחות אחד (או יותר) מאלו מתאימה לסוכרת סוג 1, ואז הגישה הטיפולית עשויה להיות שונה מאשר הגישה לסוכרת סוג 2 (שהיא השכיחה באוכלוסיה). Anti GAD הוא סוג של נוגדן שהגוף מייצר כנגד אחד מרכיבי הלבלב (והלבלב הוא כידוע האיבר האחראי על ייצור האינסולין). לחלק גדול מחולי סוכרת סוג 1 - יש אכן רמה מוגברת של נוגדנים מסוג זה. C Peptide הוא חומר שמיוצר ע"י הלבלב לצד האינסולין (ליתר דיוק: הלבלב מייצר חומר הנקרא "פרואינסולין" אשר נחתך לאינסולין + C Peptide). שעה שהאינסולין הוא חומר פעיל, הרי ה-C Peptide אינו פעיל מבחינה ביולוגית, אך מהווה סמן לייצור אינסולין, כלומר: רמה נמוכה ביותר של C Peptide באדם שאינו מזריק אינסולין, מסמלת בד"כ כשל של הלבלב לייצר אינסולין (באדם המזריק אינסולין - אין שום משמעות לבדיקה זו). מן הראוי לציין שאני לא רופא

25/03/2008 | 20:19 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך משה, תודה על המחמאות - אני למשל לא סומך על אף רופא... אני מניח שהבדיקות שלך נעשו בצום - והמשמכות היחידה שלהם בנוסף לכך שהן מראות לבלב תקין בצום, שהסוכרת שלך היא לא מסוג 1. אילו הקמנצנים של הקופה היו עושים לך גם רמותץ אינסולין ו סי פפטיד שעתיים אחר האוכל, היינו יכולים גם לדעת אם יש לך תנגודת לאינוסלין (האופיינית לסוג 2 ) או לא. המדד להמוגלובין המסוכרר של 7.9 הוא מעל לרצוי - התייעץ עם רופאך איך לשפר זאת, ומהר. אין צורך ב בבדיקת אנטי GAD. גם אם הוא חיובי זה לא משנה לא את הטיפול ולא את האבחנה שלך.

מנהל פורום סוכרת