c-peptide

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/07/2009 | 22:41 | מאת: שמואל

ד"ר יקר. האם תוכל בשפה פשוטה ועממית להסביר לי משמעותה של בדיקת c-peptide לגבי סכרתי ומה זה אומר לגביי כאשר התוצאה הינה תקינה?(בנורמת הערכים התקינים 2.9 ). לתשובתך אודה.

19/07/2009 | 14:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, האינסולין מיוצר בתאי הביתא של הלבלב, תחיחלה בצורה של מולקולה גדולה הנקראת "פרואינסולין", ולפני השחרור לדם היא מתפרקת לאינסולין+. -C-Peptide . על כל מולקולת אינסולין אחת, משתחררת מולקולת סי-פפטיד אחת. כך שניתן להעריך את מידת התגובה והפעילות הלבלבית לפי רמת הסי פפטיד בדם, גם בסוכרתי שמזריקים לו אינסולין. אם הרמה היא מתחת לנורמה המינימלית, נקבעת אבחנה של סוכרת מסוג 1 בהתאם. אם הרמה היא גבוהה, במיחוד אחר שעתיים מהאוכל, זוהי עדות לסוכרת מסוג 2 עם תנגודת לאינסולין. בדיקות אלו יעילות ביותר ובמבוצעות כיום ברוב מוסדות המחקר והמרפאות לסוכרת הקשורות בהם. הן מאפשרות לקבוע האם לפנינו סוכרת עם חסר מלא או יחסי של אינסולין או סוכרת עם יתר אינסולין (בשמנים למשל עם תנגודת לאינסולין).בדיקות תגובת האינסולין האנדוגני (C-Peptide ) והערכת הרזרבה הלבלבית לקראת החלטה איזה טפול תרופתי לתת לנבדק – ממריץ לבלב, עוקף לבלב או אינסולין?

מנהל פורום סוכרת