לכב' ד"ר קנטר

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/05/2002 | 18:03 | מאת: ליטל

לד"ר יורם קנטר היקר. קודם כל אני ממש מתנצלת. מפני שאתה אתה לא חייב לי שום דבר אבל לפני כמה ימים שאלתי את שתי השאלות הללו: 1. מהו פראפרואינסולין? 2. מהם האינזימים שמשתתפים בפירוק פרואינסולין לאינסולין וסי פפטיד? כנראה מרוב מהירות בגלל זמנך הקצר נתת לי תשובות אחרות. התשובה שקיבלתי היתה זו: האינסולין מיוצר במקורו הראשוני בתוך תאי הביתא בלבלב כ"פרו-אינסולין" המכיל שרשרת ארוכה של מעל ל 80 חומצות אמיניות כשבלול. בצורה זו הוא מאוכסן בשלפוחיות זעירות בצמוד לדופן תא הביתא. כאשר מגיע גירוי להפרשת האינסולין (עליה ברמת הגלוקוז או מתן חומר או תרופה הגורמים להפרשת האינסולין ) מופעלים אנזימים מפרקי ללבון "פרוטאזות" הנמצאים בתוך שלפםוחיות האכסון. הפרואינסולין נפרד אז לשני מרכיבים גדולים - האינסולין (שתי שרשראות ישרות מחוברות בקשרי S-S ) ולפפטיד המחבר - ה " C_PEPTIDE ". וכן לשברים של 2-3 יחידות חומצות אמיניות חסרי חשיבות, כך שעל כל יחידה של אינסולין אחת מופרשת יחידה של C_PEPTIDE אחת, דבר המנוצל לבדיקת הפעילות הלבלבית האנדוגנית המטופלים המקבלים אינסולין חיצוני בזריקה. לפרו-אינסולין אין ערך ביולוגי (פעילותו היא פחות מ 2% בהשוואה לאינסולין. ) כאשר יש חשד לגידולים של הלבלב - יש עליה בהפרשתו לדם ומשתמשים אז בבדיקתו לחיפוש על גידולים לבלביים פעילים. ד"ר קנטר, בתחילה מיוצר בתאי ביתא הפראפרואינסולין ואת הרכבו ביקשתי. (גם הפניה לקישור תתקבל בשמחה) רק אח"כ נוצר ממנו הפרואינסולין שמתחלק לסי פפטיד ואינסולין בעזרת אנזימים. ואני ביקשתי לדעת מהם האנזימים האלה (גם כאן תתקבל הפניה בשמחה). דרך אגב, לא רכשתי את ספרך מפני שאני מבקשת מידע על שאלות שאינן מעניינות בדרך כלל את הציבור הרחב ואילו את החומר שמעניין בדרך כלל את הציבור, אני משננת מתוך שינה. אבל חסר לי חומר על פראפרואינסולין והרכבו ואינני יודעת כיצד פראפרואינסולין הופך להיות פרואינסולין ואינני יודעת מהם האנזימים המפרקים את הפרואינסולין לאינסולין וסי פפטיד ומהו הרכבם הכימי (אני יודעת על האנזים דמוי טריפסין ועל שני האנזימים שמפרקים את האינסולין בעצמו) אני באמת מודה לך מקרב לב על זה שאתה מקדיש מזמנך למען החולים ללא תמורה ואני מתנצלת שוב על זה שאני מבקשת שוב תשובות על שאלותי. שלך ליטל

09/05/2002 | 21:04 | מאת: מאיר פרומקין

ליטל, דומני שקיבלת תשובה מפורטת, כך אני מתרשם. ואני מנסה רק לעזור. הפרואינסולין היא המוליקולה הגולמית של האינסולין. תוכלי לצפות בתמונות מקסימות והסברים בלינק הבא: http://images.google.com/imgres?imgurl=www.blc.arizona.edu/courses/181gh/rick/biomolecules/graphics/insulin.gif&imgrefurl=http://www.blc.arizona.edu/courses/181gh/rick/biomolecules/protein.html&h=307&w=232&prev=/images%3Fq%3Dinsulin%26svnum%3D10%26hl%3Diw מאיר

09/05/2002 | 22:00 | מאת: ליטל

מאיר היקר אני ממש מודה לך. אבל לפני פרואינסולין יש מולקולה אחרת שנקראת פראפרואינסולין. את הרכבה ביקשתי. וחוץ מזה ביקשתי לדעת על האנזימים שמחלקים את המולקולה שעליה כתבת - פרואינסולין שלך ליטל

14/05/2002 | 21:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

14/05/2002 | 21:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ליטל, מדוע את מוטרדת כל כך באשר לפרהפרואיסולין? למה זה חשוב לסוכרתים? בכל אופן, צר לי שהתשובה שננתי לך לא קלעה לרצונותיך, ולהלן הרחבתה: תחת ההשראה הגנטית של המסנג'ר RNA הכולל כ 600 נוקליאוטידים,נבנה תחילה הפרהפרואינסולין שהוא מולקולה חלבונית גדולה של 11.5 אלף דלטון..מוקולה זו עוברת במהירות רבה_תוך 1 דקה) ] פירוק אנזימטי על ידי פרוטאזות ברטיקולום האנדופלסמטי. כתוצאה מתקבל בין השאר הפרואינסולין שמקלו 9 אלף דלטון "בלבד" הפרואינסולין מאוכסן בשלפוחיות האכסון ובהם מתרחש פירוקו לאינסולין, ל C פפטיד ולשיירים חלבןוניים קצרים.. משתתפים בתהליך פרוטאזות שונותצ שיש לה פעילות דמוית טריפסין וקרבוקסיפפטידז-.B

14/05/2002 | 21:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ליטל, מדוע את מוטרדת כל כך באשר לפרהפרואיסולין? למה זה חשוב לסוכרתים? בכל אופן, צר לי שהתשובה שננתי לך לא קלעה לרצונותיך, ולהלן הרחבתה: תחת ההשראה הגנטית של המסנג'ר RNA הכולל כ 600 נוקליאוטידים,נבנה תחילה הפרהפרואינסולין שהוא מולקולה חלבונית גדולה של 11.5 אלף דלטון..מוקולה זו עוברת במהירות רבה_תוך 1 דקה) ] פירוק אנזימטי על ידי פרוטאזות ברטיקולום האנדופלסמטי. כתוצאה מתקבל בין השאר הפרואינסולין שמקלו 9 אלף דלטון "בלבד" הפרואינסולין מאוכסן בשלפוחיות האכסון ובהם מתרחש פירוקו לאינסולין, ל C פפטיד ולשיירים חלבןוניים קצרים.. משתתפים בתהליך פרוטאזות שונותצ שיש לה פעילות דמוית טריפסין וקרבוקסיפפטידז-.B

מנהל פורום סוכרת