פראפרואינסולין, פרואינסולין ואינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/07/2003 | 18:37 | מאת: ליטל

שלום לד"ר קנטר אני מבקשת לדעת מהם האינזימים שמפרקים בלבלב את הפראפרואינסולין לפרואינסולין ומהם האינזימים שמפרקים את הפרואינסולין לאינסולין וסי פפטיד? תודה רבה

09/07/2003 | 13:29 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך ליטל, הפר-פרואינסולין מתפרק על ידי סיגנל פפטידזה ברטיקולום האנדופלסמטי בתא הביתא. הפרואינסולין מתפרק בשתי נקודות על ידי שתי פפטידזות שונות: אנדופפטידזה מסוג 1 (PC3 ) מפרקת את הקשר בין ארגינין 31 לארגינין 32 במיקום של B/C של הפרואינסולין אנדופפטידזה PC2 מפרקת את הקשר בין הליזין 64 לארגינין65 בקשר A/C כאשר פירוק שני הקשרים מושלם, מתקבלת מולקולת C (ה C-PEPTIDE) ומולקולת האינסולין על שרשרותיה (A+B). זהו אני מקווה שבכך באת על סיפוקך ועתה תוכלי לישון יותר טוב בלילה... בברכה, ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת