גבישים במפרקים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגבישים במפרקים?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גבישים במפרקים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בבדיקות דם שערכתי, הן ב 2005 והן השנה, התגלו לי ערכים נמוכים של חומצה אורית (1.3mg%, כאשר הנורמה היא בין (3-7), ממה עלולה להיגרם תופעה זו?, למה ניתן לצפות ואיזה בירור צריך לעשות? תודה

אנחנו מתייחסים רק לערכים גבוהים של חומצה אורית חומצה אורית ברכוז גבוה בדם שוקעת בצורת גבישים במפרקים וגורמת לדלקת דם מה שנקרא שגרון ערכים נמוכים אין להם משמעות

שלום ד"ר הייתי צריך ליטול כדורים כנגד פטריה ברגל ואז הרופא שלח אותי לבדיקת תפקוד כבד. מסתבר שערך הURIC ACID אצלי גבוה כ-8.8 גם לאחר דיאטה של דיאטנית וביצוע כבר 3 בדיקות בחודשיים האחורנים מסתבר שהערכים לא יורדים ונעים סביב הערך המצוין למעלה גם בהיסטוריה הרפואית שלי 5 שנים אחורה מסתבר שהיו לי ערכים גבוהים שנעו בין 8 ל10.7 מבקש התייחסותך על מה זה יכול להעיד והמלצה שלך ללדרך טיפול למי עלי לפנות ?

ערכי ה URIC ACID אינם קשורים לתפקודי הכבד. הם לעיתים יכולים לגרום למחלות של שקיעת גבישים במפרקים (גאוט) או מצבים אחרים.

שלום ד"ר, URIC ACID - תוצאה 7.5 (מסגרת 2.6-6.0) - קיבלתי תשובה שזו חריגה מעט מהטווח ואם אין תלונות קליניות המלוות את ההפרעה, התוצאה בסדר. שאלתי הנוספת - מהן התלונות הקליניות האמורות להיות במצב הנ"ל? תודה, חוה

חומצה אורית שוקעת בצורת גבישים במפרקים וגורמת לתגובה דלקתית דלקת שגרונית חומצה אורית גבוהה המלווה בכאבי פרקים ומדדי דלקת מעלה אבחנה של גאוט ומטופלת בתרופות נגד דלקת ערך גבוה של חומצה אורית ללא קליניקה הוא למעקב בלבד

30/04/2010 | 13:02 | מאת: חוה
מתוך פורום רפואת משפחה

שלום ד"ר, URIC ACID - תוצאה 7.5 (מסגרת 2.6-6.0) - קיבלתי תשובה שזו חריגה מעט מהטווח ואם אין תלונות קליניות המלוות את ההפרעה, התוצאה בסדר. שאלתי הנוספת - מהן התלונות הקליניות האמורות להיות במצב הנ"ל? תודה, חוה

חומצה אורית שוקעת בצורת גבישים במפרקים וגורמת לתגובה דלקתית דלקת שגרונית חומצה אורית גבוהה המלווה בכאבי פרקים ומדדי דלקת מעלה אבחנה של גאוט ומטופלת בתרופות נגד דלקת ערך גבוה של חומצה אורית ללא קליניקה הוא למעקב בלבד