תסמונת לויס דיאץ: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לתסמונת לויס דיאץ?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

תסמונת לויס דיאץ: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, יש לי בעיה בקשר להאאורטה שעולה (מהלב) בחזה. בשנת 2000 הגודל שלה היה 33 מ"מ בשנת 2009 הגודל עלה ל 43 מ"מ כלומר ישנה מגמה של עליה. נתונים נוספים: אני בן 66, עברתי צינטור בשנת 2009 (סייפר) ללא ארוע לבבי. וגם אין אצלי אטימה מוחלטת של המסתם. החודש עברתי מיפוי לב והתקבלה תמונה טובה של הלב: בלי פגיעה של התקף לב בעבר, והזרמת דם טובה ללב. הקרדיאולוג אומר שהגודל של האאורטה לא גדול מדי. כמה שאלות האם יש לי בעיה של מגמת עליה שתימשך? מה הגודל שמתחיל להדאיג? כיצד מטפלים בהאאורטה מוגדלת מאד? האם חום של סאונה וג'קוזי (10 דקות) יכולים להרע את המצב? אני מודאג, בתודה מראש, איתן

שלום איתן. הקוטר התקין של האאורטה העולה אצל גברים אמור להיות בסביבות ה 3 ס"מ, לא יותר. מפרצת (הרחבה) של האאורטה העולה הינה מצב בו קוטר האאורטה העולה הוא מעל ל 3 ס"מ. מצב זה מחייב טיפול (ניתוח) כאשר מתקיים אחד מהתנאים הבאים: 1. קוטר מעל 5.5 ס"מ אצל גברים. 2. קוטר מעל ל 5 ס"מ אצל אנשים עם מחלות רקמת חיבור כמו תסמונות מרפאן ואהלרס דאנלוס. 3. קוטר מעל ל 4.5 ס"מ אצל נשים שמעוניינות לכנס להריון, או אנשים (נשים או גברים) עם היסטוריה משפחתית של דסקציה (ביתור/קרע) של האאורטה, או אצל חולים עם מחלת LDS, או אצל אנשים עם מוטציה ידועה בגנים TGFBR1/TGFBR2. 4. קוטר מעל ל 4.5 ס"מ אצל חולים עם בעיה מבנית ותפקודית של המסתם האאורטלי (מסתם דו-עלי) שאפשר לתקן להם את המסתם. 5. קצב גדילה של קוטר האאורטה העולה מעל ל 0.5 ס"מ בשנה. במקרה שלך, קוטר האאורטה הינו 4.3 ס"מ משנת 2009! ציינת גם שהמסתם האאורטלי שלך דולף (אין אטימה מוחלטת לדבריך), מצד שני עברת אקו לב לאחרונה והקרדיולוג ציין שקוטר האאורטה אינו גדול מדי. הנתונים שאתה מוסר מעט סותרים אחד את השני, כי אם ב 2009 הקוטר היה 4.3, הייתי מצפה שהקוטר יגדל במהלך 6 שנים. השילוב של המפרצת עם הדליפה במסתם, מחייב התייחסות אחרת וכן היית מציע לך לפנות למנתח לב להתייעצות. בסאונה יש מאמץ לבבי לא מבוטל והדופק עלול לעלות בצורה משמעותית, דבר שבהחלט עדיף להימנע ממנו. תודה לפניינתך ואשמח לייעץ שוב בעתיד. ד"ר שיך-יוסף.

שלום אני בן 50 בחודשים האחרונים תשישות. מתעייף מהר. יש גם ירידת משקל. בדיקות דם תקינות. רק CRP מוגבר. בבירור. צילום חזה השבוע תקין. ביצעתי השבוע אק"ג לצורך מעקב שגרתי. הרופא משפחה המחליף הסתכל על האק"ג ממש בזריזות ואמר שתקין. אבל כשהלכתי הביתה עם הדף של האקג שמתי לב שבצד שלו יש פירוט שהמכונה כותבת ומצוין כך sinus rhytm right atrial enlargement p>0.25mv 2 lds or <0.24 mv avr/avl st. elev probable normal early repol pattern st elevation age <55 abnormal ecg אשמח לעזרתך. האם ה right atrial enlargement זה נורמלי? והאם זה יכול להעיד על התחלה של אי ספיקת לב או קרדיומיופתיה? תודה רבה אייל

עם כל הכבוד לאק"ג אבחנה של הרחבה של עליה עושים קודם כל באקו. רק אז אפשר לדון מה זה אומר. לא לפי אק"ג. בכל מקרה זה בינתיים לא מעיד על כלום בטח לא על אי ספיקת לב או קרדיומיופטיה

שלום רב, בתי לוקחת פעם ביום מיקרופירין 75 מ"ג (נותחה לפני חודש וחצי) מה מקובל לגבי כדור זה - האם תצטרך לקחת אותו כל החיים? מקבלת גם Metoprlol ושוקלים מעבר ללוסרטן (אובחנה: LDS)? לתשובתך אודה.

שלום רב, אף על פי שחסרים פרטים רפואים בשאלה נשמע כאילו בתך תזדקק לטיפול במיקרופירין לכל החיים. בנוגע להחלפה בין מטופרולול ללוסרטן - נשמע מתאים לאור סיפור המקרה המוגבל בברכה, ד"ר איתן שניר

שלום רב, בתי בת 20 עברה את הניתוח הנ"ל בהצלחה בטורונטו אצל ד"ר דיויד טיירון בתחילת חודש פבר' וביום שישי חזרנו לארץ. במכתב השחרור כתוב שקרדיולוג צריך לראות אותה לאחר 4 שבועות. אנחנו מעוניינים להיות במעקב בביה"ח בלינסון. למי עלינו לקבוע תור בבית החולים בלינסון? לתשובתכם אודה.

המשך מעקב במרפאת אקו -מסתמים, בבלינסון