גוש בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/12/2013 | 15:31 | מאת: סיגל

שלום. לפני כחודשיים עברתי בדיקת אמ אר אי בעקבות כאבים בשד(גרה בארהב) בבדיקה התגלה ממצא בגודל שלושה ממ. נערכה ביופסיה שבה סומן המקום ואם אר אי שני שהראה שמקום הביופסיה הוא נכון. הבדיקה יצאה תקינה. העניין הוא שכעת ממליצים על ניתוח . הרופא אומר שעצם העובדה שהרקע של הממצא לבן והצורה שלו מעיד על סרטן. אך רוב הסיכויים שזה לא. בת 43 דרך אגב במידה ואחליט לא לערוך ניתוח , לאחר חצי שנה . אני אמורה לעשות עוד אם אר אי או אולטרסאונד עם ביופסיה. האם ישנה אפשרות שבתוך ארבעה חודשים במידה וזה סרטן, זה כחול להתפשט לשאר הגוף או לגדול משמעותית? תודה

21/12/2013 | 06:48 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. קצב ההתפשטות של סרטן תלין תכונות הביולוגיות שלו. במקרב שלך שאינו ברור לגמרי אין כל הוכחה לסרטן. לא ברור מה זה רקע לבן וצורה שמעידים על סרטן אך רוב הסיכויים שלא. הרי יש ביופסיה תקינה שנלקחה ממקום נכון. אני מציע לך לפנות לרופא, כאן או במקום מושבך בארהב, ולברר בדיוק מה הבעיה. בברכה

מנהל פורום סרטן השד