מעכבי ACE או ARB....

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/06/2023 | 06:09 | מאת: ש.

שלום רב אבי בן 64 סובל מ: סוכרת סוג 2,יל"ד דרגה 2,היפרליפידמיה,אנמיה מחסר ברזל,היצרות אאורטלית בינונית,מיקרואלבומינוריה שהייתה 40 אחר כך 80 וירדה ל 60 . נוטל ג'ארדינאס דואו,סטטור,דופלקס,טרוליסיטי,תרידיפירון. רציתי לשאול 1.מבחינת שמירה על הכליות והורדת המיקרואלבומינוריה עוד יותר, האם כדאי להחליף לו את הדופלקס במעכבי ace ? האם עדיף מעכבי ace או arb ? 2. ואם כן ,איזה סוג מקבוצת התרופות הנ"ל הכי יעיל להורדת ל"ד ומיקרואלבומינוריה ?? (בבדיקות שלו קריאטינין 0.71 ו egfr 100) תודה !

אין הבדל משמעותי בין שתי קבוצות התרופות ואין המלצה להעדפת תרופה אחת על פני האחרת. יכול להיות שיש תרופות מסוימות שהן פוטנטיות יותר להורדת לחץ דם אך לאו דווקא להורדת פרוטאינוריה. הכל שאלה של מינון - האם הוא מקבל את האקספורג במינון מכסימלי. בכל מקרה נראה שהגיע ליעדי הטיפול מבחינת ערכי האלהומינוריה, השאלה אם לחצי הדם מספקים.

14/06/2023 | 16:32 | מאת: ש.

אבל קראתי שמעכבי ace מונעים תמותה במיוחד מסיבות קרדיווסקולריות ב10% לעומת arb שלא השפיע על התמותה.. הוא לוקח דופלקס 5/160 לחצי הדם שלו משתנים סביב 140 /80 ולפעמים קצת פחות.. האם לבקש מהרופא להעלות מינון ל 10/160 ? איך אפשר להוריד עוד את המיקרואלבומינוריה לכיוון התקין (פחות מ 30) ? האם אפשר לשלב ace יחד עם arb ? תודה לך.

כפי שכבר נרשם אין הבדל משמעותי בין משפחות התרופות. לא משלבים בין מעכבי ace ל arb עקב חשש מעליה בסיכון לתופעות ללואי - אי ספיקת כליות חריפה ועליה ברמות אשלגן. שינויים במינונים זו שאלה שצריכה להיות מופנית לרופא המטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה