פרוטאינוריה עם לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/08/2022 | 16:51 | מאת: רונן

שלום רציתי לדעת בקשר לסיטואציה של הפרשת חלבון בשתן עם לחץ דם שנע סביב : סיסטולי סביב 100 ודיאסטולי בין 56-60 בן 28 שאר בדיקות תקינות . האם בדרך כלל עם חלבון בשתן לא אמור להיות מצב הפוך של לחץ דם גבוה ? והאם במצב כזה ניתן ליטול מעכבי ace או שפשוט משלימים עם המצב עד להידרדרות כלייתית ?

30/08/2022 | 18:26 | מאת: רונן

לפעמים הלחץ דם יורד קצת פחות אפילו לתשעים ומשהו על 52,55 לרוב אין תסמינים. אני רוצה לציין שגם לאמא שלי תמיד יש ל" ד נמוך ...(אולי תורשתי)

הסיבות להפרשה מוגברת של חלבון השתן הן מגוונות. אז למרות שיתר לחץ דם עשוי לגרום לפרוטאינוריה או להחמיר אותה, היא לא הגורם היחיד. בלחץ גם תקין עדין אפשר לנסות לתת מעכבי ace אך בדרך כלל מתחילים במינון נמוך ומעלים או לא מעלים לפי תגובה

מנהלי פורום נפרולוגיה