כאב גרון רציני, אנטיביוטיקה בינתיים לא עוזרת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/04/2007 | 16:34 | מאת: מתן

יש לי במשך 4-5 ימים כאב גרון עם חום (נע בין 37.3 ל 38.0.) מאתמול הכאב גרון החמיר וכואב נורא נורא במיוחד כשאני בולע רוק \ אוכל. במבט שאני מסתכל על הגרון במראה אני רואה שיש בשני צידי הפה תפליטים לבנים כאלה מרוכזים, ואדום בגרון. הלכתי לפני יומיים (יום שבת בבוקר) לרופא בבוקר, והוא אמר שזו דלקת גרון, נתן לי קלגרון ואנטיביוטיקה (רפאפן) למשך 10 ימים. בינתיים (יום שני אחה"צ) לקחתי כבר 6 כדורי רפאפן, ואני לא רואה שום שיפור - להיפך, יותר כואב הגרון כל בוקר שאני מתעורר.. ועדיין יש חום במיוחד לקראת הערב מה לעשות? :(

01/05/2007 | 22:05 | מאת: מירי מהולנד

היי מתן, קודם כל אני לא רופאה אבל כל חיי סבלתי מסטרפטוקוק בגרון, עד כדי כך שפיתחתי עמידות לראפאפן וגם אוגמנטין בקושי עוזרת... נתחיל בזה ש-37.3 זה לא חום. חום נחשב לחום מ-38.5 ומעלה. מושבות לבנות בגרון אכן מעידות על דלקת ולכן קיבלת פניצילין ל-10 ימים. אתה תתחיל להרגיש יותר טוב בימים הקרובים, אל תצפה לנס אחרי 6 כדורים, לוקח לאנטיביוטיקה יותר מיום-יומיים כדי להשפיע. אז תנוח הרבה, לא לעשן, לשתות הרבה וקח סטרפסילס להקלה על הבליעה. עוד יום-יומיים תרגיש בהקלה. חשוב לסיים את כל האנטיביוטיקה ולא להפסיק את הטיפול גם אם אתה מרגיש יותר טוב. אגב, הטמפ' תמיד עולה לקראת הערב ולכן אין מה להתרגש אם יש עלייה קלה בחום. רפואה שלמה ! מירי

שלום, לוקח זמן עד שהאנטיביוטיקה תשפיע. יש להמשיך בטיפול ולהתעזר בסבלנות.

מנהל פורום רפואת ילדים